Kdopak by se šmejdů bál? (Defekt)
Kdopak by se šmejdů bál? (Defekt) - Světlana Glaserová Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Poškrábaný, zažloutlý, lehce pomačkaný a lehce natržený přebal, odřený a naražený hřbet, lehce zašpiněné ořezy stran.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Když v roce 2009 manželé Glaserovi prodávali dům, naletěli realitní kanceláři Prolux, vyhlášené tím, že pomocí klamavých obchodních praktik uzavírá s klienty naprosto nemravné smlouvy o zprostředkování prodeje nemovitosti. Ten ovšem nezprostředkuje, a když si klient kupce sežene sám, realitka inkasuje vysoké provize. Paní Glaserová se ale nedala a… Přejít na celý popis

Trace: Vzpomínky forenzního specialisty Jestli něco fanoušci drsné, surové a syrové mangy Brutal potřebují, tak je to její spin-off série Trace! Více informací

Popis

Když v roce 2009 manželé Glaserovi prodávali dům, naletěli realitní kanceláři Prolux, vyhlášené tím, že pomocí klamavých obchodních praktik uzavírá s klienty naprosto nemravné smlouvy o zprostředkování prodeje nemovitosti. Ten ovšem nezprostředkuje, a když si klient kupce sežene sám, realitka inkasuje vysoké provize. Paní Glaserová se ale nedala a zahájila několikaletý boj, který později vyústil v založení občanského hnutí Společná obrana, zaměřeného na aktivní obranu proti podvodným firmám obecně. V poučné knize plné užitečných postřehů, rad a doporučení popisuje, jak pomocí blogu, webových stránek, demonstrací, článků, televizních vystoupení, trestních oznámení, hromadné žaloby a spolupráce s ČOI odhalovala a napadala praktiky podvodných firem a některé poškozené dokonce úspěšně zastupovala před soudy jako obecný zmocněnec. Mimo jiné se jí podařilo oslovit poslance a způsobit i změnu zákona o rozhodčích doložkách, který byla upraven alespoň částečně ve prospěch spotřebitele.Knížka odhaluje nejen praktiky podvodných firem a radí, jak je předvídat a nenaletět na ně, ale také ukazuje cesty, jak se lidé mohou i sami coby spotřebitelé účinně bránit.

Sdílet 0

Nakladatel
Universum
Rozměr
127x172mm
jazyk
čeština
Počet stran
192
Hmotnost
252 g
isbn
DEF0000024141
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.04.2015
ean
DEF0000024141

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Plicková registrovaný uživatel

    Poslední dobou se často setkávám s klišé, že některé knihy by se měly stát povinnou četbou. Jenže u tohoto malého svazečku to platí nastokrát. Hořká zkušenost v autorčině životě ji přiměla vést boj proti podvodníkům pasoucích se na naivitě a dobré víře nic netušících důvěřivců. Jenže jednou se i oni přepočítali a jeden jejich kšeft jim nepřinesl zisk, na který čekali… Autorka v knize popisuje své několikaleté tažení proti podvodné firmě PROLUX, popisuje praktiky tzv. šmejdů a jednoduše předkládá způsoby, jak se každý z nás může bránit proti bezpráví a ještě lépe, jak vůbec předejít těmto situacím. Doporučuji knížku k přečtení každému s podpisovým právem, protože i dnes je možné se jednoduchým tahem propiskou na papíře dostat do křížku s podvodným molochem, kterému jdou na ruku nejenom soudci… A hlavně si pamatovat, nikdy se nestydět říct si pomoc, aby mohla přijít včas.

    Kniha, Universum, 2015, 9788024248141

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora