Betlémské vraždy

Autor Matt Rees

Betlémské vraždy - Matt Rees Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Palestinští obyvatelé současného Betléma přežívají ve svých domovech den za dnem stále více ochromeni nesmiřitelným arabsko-izraelským napětím, všudypřítomným strachem a násilím páchaným beztrestně ve jménu arabského národa na komkoli, kdo se samozvaným ochranitelům Palestinců znelíbí. Umar Júsuf, učitel dějepisu a vážený betlémský občan,… Přejít na celý popis

Oslavte Mezinárodní den knihy | Je tu DOPRAVA ZDARMA! Oslavte s námi Mezinárodní den knihy! Jsou tu dny DOPRAVY ZDARMA, během kterých za vás zaplatíme poštovné my! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Palestinští obyvatelé současného Betléma přežívají ve svých domovech den za dnem stále více ochromeni nesmiřitelným arabsko-izraelským napětím, všudypřítomným strachem a násilím páchaným beztrestně ve jménu arabského národa na komkoli, kdo se samozvaným ochranitelům Palestinců znelíbí. Umar Júsuf, učitel dějepisu a vážený betlémský občan, vychovává po celý život své žáky v přesvědčení, že lidské zlovůli, která se často maskuje za falešné hrdinství a vlastenectví, nelze ustupovat. V okamžiku, kdy je na základě zcela nepodložených důkazů a zjevně z nábožensky motivovaných příčin obviněn z kolaborace s Izraelci jeden z jeho bývalých nejlepších studentů, George Saba, a kdy za záhadných okolností umírá Díma Abd ar-Rahmánová, další z jeho nadaných žaček, si začíná uvědomovat, že zásady otevřenosti, snášenlivosti a spravedlnosti, které jim vštěpoval a které si k jeho radosti i osvojili, neobstojí tváří v tvář realitě zmítané válečnými konflikty a ovládané zákony džungle. Navzdory tomu, že jsou on i jeho rodina čím dál častěji vystavováni hrozbám a útokům, pokusí se vypátrat a odhalit skutečného pachatele několika vražd, jež vzedmuly další vlnu bezpráví, krutosti a nenávisti. V epizodní úloze detektiva sice nakonec uspěje, jeho životní role učitele a vychovatele však projde těžkou zkouškou. Betlémské vraždy Matta Beynona Reese nejsou pouhým příběhem s detektivní zápletkou odehrávajícím se uprostřed jednoho z nejintenzivnějších a nejdéle trvajících mocenských a náboženských sporů v současném světě. Nabízejí možnost pohlédnout zevnitř na každodenní život a osudy normálních lidí v nenormální době a spoluprožít jejich morální bitvy, prohry a vítězství.

Sdílet 0

Nakladatel
Knižní klub
Rozměr
135 x 210 x 25
isbn
978-80-242-2103-8
Počet stran
240
datum vydání
1.04.2008
ean
9788024221038
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček zdazilek registrovaný uživatel

    Zajímavá knížka, atmosféra byla hmatatelná dobře napsaná

    Kniha, Knižní klub, 2008, 9788024221038

  • 2 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel

    Na me zbytečně moc náboženství, to mi vadilo. Jinak se ale kniha cte dobře, je napínavá a dozvíte se spousty věcí co se týče míst, kde se příběh odehrává.

    Kniha, Knižní klub, 2008, 9788024221038

  • 3 z 5 hvězdiček Lucie Říhová registrovaný uživatel

    Kniha mě zaujala místem, kde se odehrává, do takových míst se možná ani nikdy dostanu. Příběh byl zajímavý, čtivý a poučný co se týče náboženských vztahů obyvatel Betléma.

    Kniha, Knižní klub, 2008, 9788024221038

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda