Stříbrná zátoka láká na nádherné australské prostředí

Stříbrná zátoka láká na nádherné australské prostředí - titulní obrázek

Hlavní hrdinkou je Lisa McCullenová, která vzala svou dceru a přestěhovala se z Anglie až na druhý konec světa, do Austrálie, za svou tetou. Silver Bay je místo, kde vás lidé přijmou, jako byste tu žili odjakživa.

Nádherná australská příroda

Vedou velmi poklidný život, pozorují delfíny a nádherné velryby. Když se tu náhle objeví Mike. Ten pracuje ve firmě, která chce Silver Bay přebudovat na velké letovisko. A to i přesto, že může rozvrátit životy lidí, pro které tolik znamená. Přesto se Lisa proti svému přesvědčení rozhodne pustit Mikea k sobě...

Příběh je zasazen do australské přírody, která je bezesporu nádherná. Popis velrybí zátoky a delfínů je úžasný. V příběhu dominuje snaha zachovat tuto krásnou krajinu, a to je na tom to skvělé. Po otevření knihy jsem byla velmi zmatená, musím říct, že jsem se i v některých případech ztrácela.

 

Pět postav, do kterých se vcítíte

Většina osob je až zmateně popsaná. Každá kapitola je zaměřena na jednu z nich. Když jsem se tím prokousala a začetla se do příběhu, děj už mi nepřipadal tak zmatený, do všech postav jsem se dokázala vcítit a pochopit je.

Z předchozích knih, které napsala Jojo Moyesová, jsem si nejvíce oblíbila knihu Než jsem tě poznala a druhou knihu Poslední dopis od tvé lásky. Stříbrná zátoka se mi také líbila, ale nemá takový dosah jako její první knihy. Zařadila bych ji někam mezi ně.

Mohlo by vás zajímat

Stříbrná zátoka - Jojo Moyes Nedostupné

4.1 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Lisa McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články