Krvavé ostří skvěle doplňuje Skleněný trůn

Krvavé ostří skvěle doplňuje Skleněný trůn - titulní obrázek

Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi.

Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. Během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství.

Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.Tato pětice novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny – a je to opravdu fascinující čtení.

Celaena ve službách Krále vrahů

Krvavé ostří je soubor pěti povídek ze světa Skleněného trůnu od bestsellerové autorky Sarah J. Maas. Knihu tedy můžeme považovat za nultou (a je tedy možné ji číst před prvním dílem série), jako soubor vzpomínek Celaeny Sardothien předtím, než se stala nejznámějším nájemným vrahem a královou bojovnicí.

Povídky se zaměřují na život Celaeny v době, kdy sloužila Králi vrahů, Arobynnovi Hamelovi, krutému a nemilosrdnému muži, který Celaenu po celý její život vlastnil.

I když je tato kniha považována za nultou, radím čtenářům, aby si ji přečetli až po některých dílech ze série Skleněný trůn. Tato kniha totiž prozradí o Celaeně a jejím budoucím životě opravdu mnoho.

Vražedkyně a Poušť

Mou nejoblíbenější povídkou se stala rozhodně Poušť. Mohli jsme zde sledovat vývoj bojových schopností Celaeny a společně s ní si užívat nového a příjemného prostředí a také objevení důležitých postav.

Celaena je poslána Arobynnem do Rudé pouště, kde má vyhledat mistra Tichých vrahů/assassinů. Má měsíc na to, aby získala od mistra doporučující dopis. Toho docílí pouze tím, že se zde bude učit jejich speciálním dovednostem a až uzná mistr za vhodné, předá jí tento dopis. Má však časové ultimátum – musí to stihnout do 1 měsíce.

 

 

Hlavní postavy

Celaena je pro mě velmi sympatická hlavní postava. Ničeho se nebojí, je rázná a dokáže skvěle improvizovat. Není to žádná chudinka, která se rozklepe před každou výzvou či úkolem. Nebojí se dát najevo svůj názor, i když ji pak za to stihne krutý trest.

Sama jsem si také oblíbila, to ani jinak nešlo. I když na něm neshledávám nic negativního, přesto jsem si více oblíbila muže, do kterého se v pozdějších dílech Skleněného trůnu Celaena zamilovala. Ten mi prostě k naší mladé vražedkyni sedí mnohem více.

Autorka si zde mnohem více pohrála s charakterem Arobynna Hamela. Je tak nepředvídatelný, že snad žádný čtenář si nikdy nemůže být jistý co se právě chystá udělat, co vlastně cítí a jaký důvod má ke všem svým činům. Jak vůbec přemýšlí samotný Král vrahů?

Kvalita vzrůstá

Občas bývá pravidlem, že čím více dílů série má, tím kvalita upadá. Ale Sarah J. Maas to má právě naopak. Je díl od dílu lepší a to díky jejímu osobitému stylu psaní a skvělému vypravěčskému umění.

Krvavé ostří je kniha, která by vám neměla uniknout už jen proto, abyste zjistili, jak to s Celaenou vlastně všechno začalo.

Jedná se o zábavnou, strhující knihu plnou akce, napětí, zajímavých zvratů a odhalení. Nejvíce jsem si oblíbila slovní přestřelky mezi hlavními postavami, při kterých se nejde nesmát.

Čtení Krvavého ostří jsem si patřičně užila, protože u čtení knih Sarah J. Maas máte stoprocentní jistotu, že to bude kvalitní a napínavé čtení, u kterého se rozhodně nebudete nudit! A jaké povídky se nejvíce líbily Vám?

Mohlo by vás zajímat

Krvavé ostří - Sarah J. Maasová Nedostupné

4.7 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka!Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články