Pod kůží. Co se může stát, když najdete mrtvolu?

Představte si, že si jdete zaběhat svou obvyklou trasu do parku. Jen tak si v klidu běžíte a najednou mezi stromky zahlédnete něco, co vás zaujme.

Přijdete k podezřelému objektu blíž a najednou zjistíte, že se díváte na mrtvolu. Ta mrtvola je vám až nápadně podobná. Představte si, že pár dní po ohlášení tohoto hrůzného nálezu vás přijdou zatknout. Za vraždu osoby, kterou jste našli v parku. Tehdy jste ji viděli poprvé v životě. Jenže policie tvrdí opak. Gaby Mortimerová si to představovat nemusí. Ona to zažila. A teď se snaží na vlastní pěst dopátrat toho, co se vlastně děje.

Náhoda nebo omyl

Gaby je hvězda televizních zpráv, má úspěšného manžela, roztomilou dcerku a luxusní dům. Před rokem hledala své dceři novou chůvu, o jejíž místo se ucházela i polka Ania Dudeková. Právě ji objevila Gaby mrtvou v parku. Náhoda? Možná. Ovšem na Aniině těle se našly stopy Gabyiny DNA a dokonce její oblečení. To už jako náhoda nevypadá.

A tak není divu, že se Gaby stane hlavní podezřelou v případu vraždy. Aby očistila své jméno, začne pátrat v Aniině minulosti a zjišťovat podrobnosti, které by podle jejího názoru měla zkoumat policie. Kdyby si ovšem hned na začátku vyšetřování nezasedli na ni.

 

 

Jack Hayward je novinář na volné noze. Právě se mu naskytla možnost napsat trhák v podobě článku o celebritě, která je kvůli nalezení mrtvoly podezřelá z vraždy. Přestože Gaby jakoukoli publicitu v tomto případu odmítá, nakonec se Jackovi podaří přemluvit ji ke spolupráci.

On jí pomůže najít vraha a ona mu na oplátku poskytne exkluzivní rozhovor. Ale čím více se dvojice blíží odhalení případu, tím méně si je Gaby jistá tím, jestli vůbec chce znát pravdu. A komu nakonec může věřit?

Vtáhne a nepustí

Už od první strany jsem měla pocit, že mě příběh naprosto vtáhnul do děje. Jako bych s Gaby běžela zšeřelým parkem, měla divnou předtuchu a posléze se nahýbala nad mrtvé tělo. Příběh byl tak reálně vykreslený, že jsem se čas od času musela rozhlédnout po pokoji, zda jsem opravdu ještě u sebe doma, nebo u Gaby v domě na předměstí Londýna.

Při těchto občasných rozhlédnutích bylo také třeba nabrat dech, protože jsem zjišťovala, že skoro nedýchám a hltám jednu stránku za druhou. Jako by bylo třeba okamžitě rozluštit záhadu, kterou se Gaby zabývala. Autorka Sabine Durrantová se živí jako novinářka, a tak není divu, že umí vyprávět příběhy, od kterých se čtenář nemůže odtrhnout.

Někdo by mohl knize vytknout trošku větší stupeň popisnosti, než je běžné, ale osobně si nemyslím, že by podrobného líčení bylo nadmíru. Naopak podle mě autorka přesně vystihla rozsah toho, co je třeba vyjádřit, než se začne čtenář nudit. Díky jejímu popisu jsem si naprosto dokonale dokázala představit, jak vypadá místo, kde se Gaby nachází, nebo co se děje v jejích myšlenkách. A vůbec se mi nezdálo, že je detailního vykreslování až moc.

Komu věřit

Po celou dobu, kterou jsem trávila s Gaby v Londýně, jsem měla několik teorií toho, jak to nakonec dopadne. Nevěřila jsem nikomu. Podezírala jsem všechny. Ovšem až když jsem dočetla poslední stránku, vzaly všechny mé teorie za své a já jen tupě zírala na poslední řádky s otevřenou pusou.

Knihu vřele doporučuji milovníkům napínavých psychologických románů. Nečekejte, že si u knihy odpočinete, neboť zatajený dech a rozrušený tlukot srdce vám to nedovolí. Ale místo toho se dočkáte výjimečného thrilleru s bravurním koncem, který jste si prostě nemohli nechat ujít.

Mohlo by vás zajímat

Pod kůží - Sabine Durrantová Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Gaby Mortimerové na první pohled nic nechybí - je hvězdou populárního televizního pořadu, matkou osmileté dcerky, s manželem Philipem,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články