Čtyři tipy, jak si pustit jaro do jídelníčku aneb inspirace není nikdy dost

Čtyři tipy, jak si pustit jaro do jídelníčku aneb inspirace není nikdy dost - titulní obrázek

Od 20. března tu máme oficiálně jaro – období rozkvětu, barev, shazování vrstev oblečení, zábavy na sluníčku a konečně přísun vitamínu D, který nám vykouzlí úsměv na tváři. Pozvěte si jaro i do své kuchyně a jídelníčku a dopřejte svým chuťovým pohárkům i tělu svěží vítr, který mnozí z nás tolik potřebují!

1. Vyzkoušejte něco nového

Najít nový recept podle toho, na co máme zrovna chuť nebo podle surovin v domácnosti není nic náročného. Stačí pár kliknutí a slov do internetového prohlížeče a rázem máme před sebou hromadu receptů, videoreceptů, návodů a gastronomické inspirace. Někteří však nedají dopustit na klasiku – klasickou knižní kuchařku! Doma je máme snad všichni, ale dost často se na ně práší, protože jsme zvyklí vařit stále to samé. Pojďme to změnit a když najdeme trošku času navíc, prolistujme kuchařku a obohaťme svůj gastronomický repertoár! P. S.: Nezapomeňte si pak ty nejoblíbenější zapsat!

5.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Jste-li nadšeným kuchařem či kuchařkou a sbíráte recepty, které si pak třeba ještě rádi upravujete podle svých vlastních chutí a představ, je náš nový Zápisník receptů stvořený právě pro vás. Obsahuje více než sto prázdných...

199 Kč

Běžně 249 Kč

Do košíku

2. Zkuste z jídelníčku vyřadit prvky, které mohou vaše tělo potrápit
 

O shazování vrstev oblečení už jsme mluvili, ale mnozí z vás jistě přemýšlí i o shazování zimních kil. Chceme se ve svém těle cítit lépe po fyzické, ale i psychické stránce a i na ni má naše stravování obrovský vliv. Zkoušeli jste někdy ze svého jídelníčku vyřadit (či alespoň omezit) cukr či sacharidy obecně? První dny budou náročné, protože mnozí z nás si tuto závislost budují celý život, nicméně benefity pocítíte velice brzy. Na principu vyřazení sacharidů funguje i ketonová dieta, při níž dodáváte tělu více proteinů – ať už domácím stravováním či alternativními způsoby v podobě proteinových instantních pokrmů a nápojů.

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli...

 

Za test stojí i snížení příjmu lepku, tedy glutenu – bílkoviny obsažené v obilí. Pokud vás trápí nadýmání, pocit těžkosti, špatná pleť či jarní únava, možná vám tato dieta pomůže s těmito malými velkými problémy, které však umí pěkně znepříjemnit běžné fungování. Možná se to bude zpočátku zdát jako oříšek, ale jakmile si pod kůži dostanete principy, alternativy, naučíte se pár receptů, budete už jen profitovat. 

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Nová kuchařka z edice Apetit vychází už 24. 2. a nese příznačný název Bezlepková. Obsahuje totiž více než 100 ověřených receptů plných chuti ovšem prostých lepku. Musíte se z nějakého důvodu vyhýbat lepku, a najednou nevíte,...

357 Kč

Běžně 399 Kč

Do košíku

3. Posilte svou imunitu a čerpejte z darů přírody
 

Zelenají se stráně, lesy, zahrádky i květináče – a to je dobře, protože je nejvyšší čas, abychom si po zimě opět posílili imunitu. Bylinky, které si teď můžeme všichni pěstovat za oknem, nám k tomu nahrávají. Věřte, že v sobě ukrývají mnohem větší sílu, než se může zdát. A pokud vás na nějaké pěstování bylinek, jejich konzumaci a pití čajíčků moc neužije, nezapomínejte alespoň na suplementaci, ať nestrávíme ty nejhezčí jarní dny zase v posteli. 

5.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

PŘÍRODNÍ ČARODĚJKA ŽIJE V HARMONII SE SVĚTEM ROSTLIN, KTERÝ V PRŮBĚHU ROKU PROCHÁZÍ NEJRŮZNÉJŠÍMI PROMĚNAMI. NACHÁZEJÍ SE V NĚM BYLINY, KŮRA, PLODY, KOŘENY A KVĚTINY S NEJROZTODIVNĚJŠÍMI ÚČINKY.Tato kniha představuje jakýsi...

399 Kč

Běžně 499 Kč

Do košíku


4.5 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si...

535 Kč

Běžně 598 Kč

Do košíku

4. Inspirujte se Středomořím a Itálií především!
 

Italové si zakládají na jednoduché přípravě z kvalitních surovin, které však díky středomořskému podnebí a slunečnému počasí nabízí rozmanitost, čerstvost, barevnost v průběhu většiny části roku. A kolik času ušetří při rychlé přípravě, o to více ho věnují stolování a společnému času při hodování, kafíčkování a v neposlední řadě pití vína. Ač v každém regionu jsou tradiční recepty a návyky v oblasti jídla a pití jiné, inspirovat se můžeme jejich lehkostí a tím, že jídlo je spíše společenská událost než jen ukojení potřeb! Viva l'Italia!

4.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné...

399 Kč

Běžně 499 Kč

Do košíku

5.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Italská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky...? Pro vás všechny, kteří jste...

447 Kč

Běžně 499 Kč

Do košíku

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Vesmírníček - Petr Brož BESTSELLER

4.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kniha nominovaná na ocenění Magnesia Litera Už jste někdy zažili, že ve vás něco vyvolalo neodbytnou otázku proč? Začal vám v hlavě...

399 Kč

Běžně 499 Kč

Do košíku

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty