Experimentování s elektronickou tužkou Appen

Experimentování s elektronickou tužkou Appen - titulní obrázek

Appen je ve své podstatě stylus vhodný k tabletům a chytrým telefonům s operačním systémem iOS (Apple) a Android. Jde o zařízení, které po zapojení do tabletu umožní kreslit a malovat přímo na displej různými nástroji i barvami.

Díky aplikaci využijete Appen naplno

Samotná elektronická tužka je vyrobena z pevného plastu tak, aby vydržela i hrubější dětské zacházení. Její připojení je velmi jednoduché – pouze připojíte do sluchátkového konektoru a je hotovo. Tužka nevyžaduje baterie. Zvláštností zařízení je, že reaguje na sílu, s jakou ji přiložíte k dotykovému displeji. Při silnějším stisku totiž kreslí silnější čáru a naopak. Navíc pero disponuje reproduktorem, který dokresluje funkce Appenu.

Pro plné využití všech funkcí je navíc na Apple Store i Google Play ke stažení aplikace zdarma. Díky té lze plně využít potenciál Appen. V aplikaci lze kreslit jako na papír, dolepovat připravená zvířata a další obrázky, vybarvovat různé objekty, hrát závodní hry (Appen se otočí vzhůru nohama a používá se jako joystick), dále hádat obrázky podle setřené plochy (podobně jako u stíracího losu). Mimo to se děti učí i psát tiskací písmena nebo poznávat různé tvary.

Osobní zkušenost

Při používání magického pera Appen vás může překvapit relativně krátký kabel pro připojení k vašemu chytrému zařízení. Pro běžné používání úplně stačí, ale pokud je vaše dítě aktivnější a rádo mává rukama, mohl by váš tablet trhnutím kabelu utrpět újmu. Jinak je Appen perfektně funkční. Co slibuje výrobce, to plní do puntíku.

Při zatlačení je čára výrazně silnější a snadno lze i vybarvovat větší plochy. Aplikace je celkově velmi povedená, v hezké grafice. Testovali jsme na Ipadu 2 (iOS 8) a asi jediná chybka, kterou jsme v aplikaci objevili, byla při obtahování písmenek. Po dotažení písmene nám tablet česky řekl : „písmeno A“, jenže při dalších písmenech už mlčel a mlčel...

Pozitivní hodnocení

Naštěstí u aplikací je docela běžné, že u prvních verzí nebývá software dokonalý. Podobné chybky výrobce snadno odstraní budoucími updaty aplikace. Při testování jsme ale neobjevili nic, co by nám v používání vadilo a celková zkušenost s Appen byla velmi pozitivní!

Appen je vhodný pro chlapce i děvčata, od tří až čtyř let. Díky široké kompatibilitě lze použít prakticky s jakýmkoliv chytrým zařízením se systémem iOS, nebo Android. Použití, i připojení je velmi jednoduché a zabaví se celá rodina. Doporučujeme!

Mohlo by vás zajímat

Appen - Nedostupné

0.0 z 5 hvězdiček

Hra

Appen! To je chytré elektronické pero pro tablety a chytré telefony určené dětem. Malujte, hrajte si a učte se přímo na svém tabletu...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články