Audiokniha Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny

Audiokniha Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny - titulní obrázek

Pohádky. Stopa dětských vzpomínek, která nám (každému alespoň trochu) v paměti zůstává po celý život. Především v podobě notoricky známých Šípkových Růženek a Perníkových chaloupek.

Brněnský hantec

Ale co takhle Goldnová fišla, Kingálka frošálka nebo pohádka o tom, kerak prčiska vykóřily s vemenem? Nic vám tyto názvy neříkají? Nebojte, žádná zásadní kulturní díla jste v dětském věku nezameškali.

Jde o zbrusu nový projekt muzikanta a šiřitele brněnského hantecu Honzy Hlaváčka, který v nakladatelství Omega nedávno vydal CD s pohádkami namluvenými právě tímto nářečím. Dialekt vyniká přinejmenším jednou skutečností. Snad každý ho zná, ale málokdo mu rozumí.

 

Pro věčně dětské dospělé

Nepatříte právě mezi odborníky či rodilé mluvčí? Nevadí, Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny vás určitě pobaví i tak. Zaručeno na základě vlastní zkušenosti!

Audiokniha Honzy Hlaváčka, který ji také sám namluvil, je určena především dospělým. Nejen pro svou zásobu pohádkové lidové moudrosti a vtipné kaše, ale také pro samotnou zásobu slovní. Budete sami překvapeni, kolik českých a moravských slov jste dosud neznali.

A pokud se ztratíte v ději, vždycky můžete sáhnout po některém z internetových česko-hantecových slovníků. Pohádky v hantecu proto určitě doporučuji – ať už pro vlastní pobavení nebo jako originální dárek věčně dětským dospělým a dospělým dětem.

Mohlo by vás zajímat

Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny - Honza Hlaváček Nedostupné

4.7 z 5 hvězdiček

Audiokniha (CD)

Audio verze stejnojmenné knihy.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články