Fiona Valpy*Velká Británie

Fiona Valpy je jednou z nejlépe prodávaných autorů, a to nejen ve Velké Británii - její knihy byly přeloženy do více než dvaceti světových jazyků. Ve svých románech se zaměřuje na silné a statečné ženy, zejména za druhé světové války. Fiona Valpy se pečlivě věnuje rešerším a soukromému studiu daného historického období. Její příběhy tak beze zbytku vystihují atmosféru doby a místa, kde se odehrávají, a evokují v čtenáři nadmíru autentický dojem.

Někdy se stane, že vztek nad věcmi, které nedokážeme ovlivnit, namíříme proti těm, kdo jsou nám nejblíž. Právě proti lidem, které nejvíc milujeme. Právě v tom je vztek a hněv nejvíc destruktivní.

Fiona Valpy strávila několik let na francouzském venkově. Spolu se svým manželem zde vlastníma rukama zrenovovala starý dům, oblíbila si skvělá francouzská vína i svérázné Bordeauxské obyvatele. A právě zde začaly vznikat první nápady k napsání prvního dílu stejnojmenné série, Láska po francouzsku.

Příběh Giny, která vymění chladnou Anglii za slunnou Francii, aby zde začala znovu, je milý, opravdový, vtipný, a především romantický. Vína, různých lahůdek a přátelských venkovanů si užijete až až… Ve stejném duchu, i když s jiným příběhem, se nesou i další díly série – Vánoce po francouzsku a Navždy po francouzsku.

Myslím, že jsme to měli jednodušší než mé románové hrdinky. Které jsou podle vás tři nejlepší věci v životě ve Francii? Slunce, samozřejmě. A život v jednom z největších světových vinařských regionů nabízí nekonečný prostor pro zkoumání a objevování nových vín. A trhy jsou plné nádherné sezónní zeleniny... a ovoce. A to úžasné bydlení v přírodě. Jejda, to je už víc než tři...

Prolínání krás jižní Francie a osudů dvou žen, každé žijící se svým trápením v jiné době, popisuje nový román Fiony Valpy Kam včely chodí spát.

Člověk, který umí odpouštět, je vlastně ten nejstatečnější člověk.

Stejně tak neuvěřitelný a romantický příběh života babičky Elly, který sepisuje její vnučka Kendra Moře vzpomínek, je úžasně dojemným vhledem do jednoho osudu, zasahujícího až do doby druhé světové války. Půjde opět o statečnost, lásku, krásu moře a jeho písečných pláží, a také o jedno velké životní tajemství.

Víte, říká se, že bolest je cena, kterou musíme zaplatit za lásku. Ale na tom, jak moc to bolí, vlastně nezáleží – vždycky to stojí za to. A tak musíme mít tolik odvahy, abychom to riziko podstoupili. I když víme, že pak můžeme trpět víc, než jsme schopni unést, musíme v sobě najít odvahu a znovu jít se srdcem na dlani za láskou. Někdy to může trvat celé roky, než je toho člověk opět schopný, ale nakonec to přece jenom dokáže.

Fiona Valpy nyní žije ve Skotsku, kde se věnuje učení jógy a psaní knih.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Série

  • Jazyk

    Hodnocení