Růže sama

Autor Muriel Barberyová Interpret NULL

Audiokniha (CD)
Růže sama - Muriel Barberyová Nedostupné

Audiokniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Teprve v dalekém Japonsku vykvetl z francouzské růže květ… V životě pařížské botaničky Rose chyběl otec tak dlouho, že ze svého srdce jeho a vlastně i všechny ostatní muže vytěsnila. Když ale obdrží zprávu, že tento zámožný japonský obchodník se současným uměním zemřel a ona se má dostavit do Kjóta, aby si vyslechla jeho poslední vůli, dlouho… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Teprve v dalekém Japonsku vykvetl z francouzské růže květ… V životě pařížské botaničky Rose chyběl otec tak dlouho, že ze svého srdce jeho a vlastně i všechny ostatní muže vytěsnila. Když ale obdrží zprávu, že tento zámožný japonský obchodník se současným uměním zemřel a ona se má dostavit do Kjóta, aby si vyslechla jeho poslední vůli, dlouho neváhá a nasedne do letadla. Setkání se členy otcovy domácnosti v čele s jeho belgickým osobním tajemníkem Paulem a seznámení s někdejším hlavním městem Japonska plným starobylých chrámů a magických zahrad však život protagonistky románu převrátí naruby. Nejenže na opačném konci světa konečně pochopí, co je doopravdy zač a proč ani nemůže být nikým jiným, ale dokonce se poprvé odváží pomyslet na lásku… Autorku mezinárodního bestselleru S elegancí ježka k napsání nejnovější prózy inspiroval dvouletý pobyt v Japonsku.

 

Čte Tereza Hofová

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
15.04.2021
ean
8594169484013
Vazba
CD
datum dotisku
30.04.2021
Rozměr
125 x 142 x 10
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Rose, Francouzka, botanička, která odjíždí do Japonska, aby si vyslechla poslední vůli svého otce. Je tu však jeden problém – nikdy se s ním nesetkala. Poznává tak nejen krásy Japonska, ale zároveň i sama sebe. Je to příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou otce, kterého nikdy nepotkala, ale přitom je její součástí. V knize je spousta rostlin, jejich pocit dodává knize na jemnosti. Jednotlivá místa jsou popsána až magicky, krásně. Při čtení jsem měla pocit, jako by text plul kolem mě. Autorka nás s sebou vzala do Japonska a já si mohla užít pocit, že tam skutečně jsem. Celý příběh je vlastně proud myšlenek a pocitů. Filozofické myšlenky o bytí a nebytí, hledání sama sebe. Je to poetické i hluboké. Ač je to útlá knížka, čte se pomalu. Spoustu vět si musí člověk skutečně uvědomit a některé myšlenky prožít společně s Rose. Ač tu nemáme žádný velký děj, zasáhlo mě to. Příběh ve mně vzbudil spoustu emocí, chtělo se mi brečet a nejraději bych byla v Japonsku spolu s Rose, abych jí pomohla a abych společně s ní odkrývala krásy Japonska.

    Kniha, Host, 2021, 9788027505876

  • 5 z 5 hvězdiček Romana Novotná registrovaný uživatel

    Příběh hodnotit nebudu, ale pocit z knihy si dovolím krátce popsat. Ty popisy zenových zahrad, chrámů, čajových obřadů, ten poklidně plynoucí život, japonská kultura, s velkým citem popsané pocity všech zúčastněných, to vše ve mě vyvolalo velikou touhu být tam, v Kjótu. "Při vstupu do komplexu brání člověku ve výhledu na zahradu a na jezírka borovice, takže celek nelze vidět najednou. Možná že život je přesně taková podívaná, kterou pozorujeme sice bedlivě, ale zpoza stromu. Nabízí se nám ve své celistvosti, my ho vidíme jen z různých po sobě jdoucích perspektiv. Deprese ale všechny perspektivy vymaže a celek života nás rozdrtí." "Stromy jsou vězněny zemí, a přitom jsou možnostmi života. Tvoří je kořeny i vzlet, tíha i lehkost, schopnost konat navzdory uvěznění." Pro mě absolutně nádherně napsaná báseň v próze. Kdo má chuť se ponořit na malou chvilku do japonské kultury a ne jenom přečíst krátký román, vřele doporučuji.

    Kniha, Host, 2021, 9788027505876

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 268 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora