Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala - titulní obrázek

Holly a Alex byli už od jedenácti let nejlepší kamarádi. Aniž by to tušili, byli do sebe navzájem zamilovaní. Po škole se jejich cesty rozešly a oni se po letech setkávají v Londýně. Oživí vzpomínky téměř zapomenuté city?

První láska... a ty další

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala Nejlepší věc, která se mi…

Rice Jimmy,Laura Tait

348 s DPH

Nedostupné

Holly měla se svým životem velké plány. Chtěla cestovat, poznávat nové země, obdivovat památky, vychutnávat si na plážích sluneční paprsky a užívat si života. Ale už rok pracuje jako sekretářka. A udržuje tajný románek se svým šéfem. Sice si takto svůj život nepředstavovala, ale lidé a jejich sny se přece mění. Koneckonců je ráda, že má vedle sebe vášnivého muže, který ji miluje (i když to nikdy neřekl nahlas). Přestože se svým vztahem nemůže chlubit nejlepší kamarádce pracující u vedlejšího stolu, stále si myslí, že vede fajn život. Když se ale po letech znovu sejde s Alexem, začne si uvědomovat, že chtěla vždy něco víc.

Alex ve svém rodném městě zůstal dlouho poté, co se Holly přestěhovala do Londýna. Nyní ale nastal čas měnit svět k lepšímu. Učit a vychovávat žáky z rodin na okraji společnosti, kteří neměli zrovna lehké dětství. V Londýně si tuto vizi o svém poslání mohl splnit, a tak nastoupil do místní školy. O jeho partnerský život se postará Holly, když mu nešťastnou náhodou dohodí svou kolegyni z práce. Chvíli se zdá, že je vše v pořádku. Někde v hloubi duše ale oběma začíná být jasné, že mít nablízku svou první lásku nebude jen tak.

Romantická komedie

Ne náhodou čtení této knihy připomíná filmový příběh na plátně. Je to dané střídáním postav, které vypráví. Vždy je v knize kapitola o tom, co se stalo Holly, za ní následuje Alexova kapitola, takže se vše skvěle doplňuje a vytváří ucelený obraz celku. Za dva pohledy na události můžeme poděkovat autorům, kteří si řekli, že by bylo fajn spolupracovat na této knize. Jimmy Rice a Laura Taitová se potkali při studiu žurnalistiky, padli si do oka při partii kulečníku, když vynechali s partou přátel přednášku. Sice zůstali přáteli a jak tvrdí, opravdu mezi nimi nikdy nebylo nic víc, zato dokázali napsat tento bystrý román, u kterého se čtenáři pobaví a naladí na odpočinkovou notu.

Při čtení příběhu si i leckterý čtenář zavzpomíná na staré časy, na svou první lásku. Všichni si představujeme, co by bylo kdyby… Sice nemůžeme vědět, jestli jsme některé věci neudělali špatně a zda by bylo lepší udělat je jinak, ale Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala na tyto otázky částečně odpovídá. I hlavní hrdinové se mohli v určitých situacích zachovat spontánněji, a tím by změnili průběh svého života, stejně jako my děláme věci, které bychom někdy dělat neměli. A naopak.

V kůži hlavních hrdinů

Mě osobně kniha vtáhla do děje svou přirozeností a uvěřitelností. Taky jsem si představovala, jestli bych při dané události zformulovala stejnou myšlenku, nebo bych zareagovala jinak. Obrovskou výhodou příběhu je sympatičnost Holly i Alexe, protože jsem se s nimi dokázala červenat při trapné chvilce a smát se u veselé příhody.

Dokázala jsem si představit, že jsem v jejich kůži, ve stejném okamžiku na stejném místě a mám se rozhodnout, co udělám nebo co řeknu. Ztotožnění se s hlavním hrdinou je podle mě důležité u každé knihy, tady to platí dvojnásob, neboť fandíte dvěma lidem. O to pak zažíváte více radosti či zklamání. Dvojice autorů mě velice příjemně překvapila, a pokud spolu vydají další knihu, určitě si ji s chutí přečtu!

Mohlo by vás zajímat

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala - Rice Jimmy,Laura Tait Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Všichni si pamatují svou první lásku. A Holly si rozhodně pamatuje Alexe. Jenže před deseti lety usoudila, že láska není o namixovaných...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články