Karolina Mikšíková*Praha

Karolina Mikšíková je úspěšná bloggerka, farmářka a autorka knihy  Život, na který metr nestačí. Čtenáře si získala hlavně sebeironií a vtipnou sebekritikou, kterou do psaní vkládá.

 

 

Komicky líčí své zážitky z farmy, kam se s rodinou jako malá naprosto nedobrovolně přestěhovala. Úspěchy sbírá i na svém Facebook profilu, kde má tisíce fanoušků.

Její dětství ovlivnily dvě věci. Podepsala se na něm nadprůměrná výška, kdy ročně povyrostla v průměru o 11 cm. Vyčnívala z davu i mezi dětmi o 3 až 4 roky staršími. Užila si tedy spoustu narážek a výsměchu.

Dalším faktorem, který ovlivnil Karoliny osobnost i život, je absence otce. Přestože se mu snažila zavděčit, nikdy se od něj nedočkala zaslouženého zájmu. Lásku za oba rodiče jí ale dopřávala maminka. 

Kolem 20 let jí došlo, že problémy s otcem ji ovlivnily mnohem více, než se na první pohled zdálo. Svým potenciálním partnerům se totiž snažila maximálně zavděčit (stejně jako tátovi), ale pro ně to bylo málo. Teprve nedávno se naučila mít sama sebe ráda a došlo jí, že nemá smysl zahazovat se s někým, kdo o to stejně nestojí.

K psaní se dostala tak, že ze sebe všechny zážitky potřebovala nějak dostat. Založila si proto blog. Došlo jí, že pokud si dokážete ze sebe udělat srandu a o problémech především mluvit, nesmírně se vám uleví. Navíc se naučíte lépe vypořádávat s urážkami. Kniha Život, na který metr nestačí přesně o tomhle všem vypráví.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení