Alain-Fabien Delon*Gien, Francie, 1994

Alain-Fabien Delon svého otce, slavného herce Alaina Delona (1935) rozhodně nezapře - alespoň podle jeho vzhledu za mlada. Jinak jsou však syn s otcem velice odlišní a jejich vztah je komplikovaný a nepřátelský. Podle Alain-Fabienových slov byl Alain Delon přísný, výbušný a zlostný otec, a když věčné spory jeho rodičů vyústily k jeho přestěhování s matkou do Holandska, začal mít Alain-Fabien Delon problémy. Marihuana, útěky z domova, ubytovna pro bezdomovce - tím vším si prošel, než byl nucen se opět vrátit k otci.

Dnes se Alain-Fabien Delon živí modelingem a herectvím. Je tváří světoznámé kosmetické značky Dior Hommes a zazářil v roli problémového mladíka ve filmu Setkání po půlnoci. Alain-Fabien má ještě další dva sourozence, jejichž otcem je rovněž Alain Delon – Anthonyho a Anouschku.

Moje rodina byla peklo. Moji rodiče byli mí nejhorší nepřátelé. Nikdy jsem neměl normální život. Možná, že nikdy ani nebudu mít.

Alain-Fabien Delon zkouší být i spisovatelem. V roce 2019 mu v zahraničí vyšla kniha Z rodu vyvolených, pojednávající o osmnáctiletém mladíkovi Alexovi, který se snaží vymanit ze stínu svého slavného otce. Pochybnosti jej doženou až k alkoholu a mezní životní situaci. „Otec a syn, láska a nenávist. A život před sebou.“ Něco vám to připomíná? Ano, román je založen na Alain-Fabienovu skutečném životě a vlastních traumatech. V roce 2021 vychází i v českém jazyce.

Jednoho dne jsem si tajně vzal moped a bohužel jsem měl nehodu. Zlomil jsem si koleno a všechny prsty na pravé noze. Viděl, že mě to bolí a trpím, ale přesto jsem dostal výprask. Jindy si na mně vylil vztek bez toho, že bych udělal něco špatného.

 

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení