Ukradené dívky - Boko Haram a teror v srdci Afriky
Ukradené dívky - Boko Haram a teror v srdci Afriky - Wolfgang Bauer Nedostupné

Ukradené dívky - Boko Haram a teror v srdci Afriky

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

V dubnu 2014 zaútočila teroristická skupina Boko Haram na vesnici Chibok v severovýchodní Nigerii a unesla 276 dívek z místní internátní školy. Zpráva o tomto činu se rychle roznesla po celém světě. Pod hastagem "Bring Back Our Girls" vyjádřili podporu i známé osobnosti jako Michelle Obamová nebo nositelka Nobelovy ceny za mír Malála Júsufzajová… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

V dubnu 2014 zaútočila teroristická skupina Boko Haram na vesnici Chibok v severovýchodní Nigerii a unesla 276 dívek z místní internátní školy. Zpráva o tomto činu se rychle roznesla po celém světě. Pod hastagem "Bring Back Our Girls" vyjádřili podporu i známé osobnosti jako Michelle Obamová nebo nositelka Nobelovy ceny za mír Malála Júsufzajová.Dívky z Chiboku však nejsou jediným případem. V současné době jsou tisíce žen v rukou islamistů. Wolfgang Bauer, přední německý reportér píšící pro Die Zeit, se do Nigérie vypravil v červenci 2015. Mluvil s dívkami, kterým se ze zajetí Boko Haram podařilo uniknout. O jejich únosu, o krutých zkušenostech ze zajetí, ale také o lepší budoucnosti.Kniha přináší příběhy unesených žen a podrobný popis fungování teroristické organizace Boko Haram. Popisuje historické a politické pozadí teroru a poukazuje na to, jak zničil etnickou a kulturní rovnováhu v jedné z nejrozmanitějších oblastí světa.Je to však také zpověď unesených dívek. Srdcervoucí zpověď, která vypráví o utrpení a násilí, ale i o odvaze. A o naději.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
Rozměr
131 x 208 x 21
datum dotisku
29.09.2022
ean
9788027101764
Počet stran
175
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.11.2016
isbn
978-80-271-0176-4

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Rosecká registrovaný uživatel

    Tato knížka ve mě zanechala nesmazatelnou stopu. Obdivuji tyto ženy, že dokázaly vyprávět o zlu, násilí, znásilnění, teroru, utrpení, smrti svých blízkých, ale také o naději. Sekta Boko Haram je velmi nebezpečná, mocenské státy s ní také bojují, ale bohužel stále neúspěšně. Kniha je obohacená o fotografie.

    Kniha, Grada, 2016, 9788027101764

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Nigerijské teroristické hnutí Boko Haram v roce 2014 získalo kontrolu nad pětinou území země. Sekta unáší ženy a ty poté žijí v zajetí. Autor hovořil s dívkami, kterým se podařilo uprchnout. Díky jejich vyprávění se dozvídáme, jak záhadná organizace Boko Haram funguje. Je neskutečné, co se na světě děje, ani o tom v podstatě nevíme. Pro nás jsou nepředstavitelné podmínky života v Nigérii, natož ještě sekta a náboženští fanatici, kteří během chvilky dokáží zlikvidovat celé vesnice a městečka. Díky takovýmto knihám jsem jen a jen ráda za místo, kde žiji a jaké lidi mám kolem sebe. Kniha je zpracována jako delší článek v časopise. Výpovědi žen jsou prokládány fakty o Nigérii a organizaci Boko Haram. Pokud nechcete být slepí k tomu, co se kolem nás děje, určitě doporučuji k přečtení.

    Kniha, Grada, 2016, 9788027101764

  • 5 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel

    Silný zážitek. Obdivuji ty silné ženy, které zvládnout po tom všem žít dál. Obávám se, že my v ČR bychom tolik síly neměly.

    Kniha, Grada, 2016, 9788027101764

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda