Tajná řeč koček (Defekt)
Tajná řeč koček (Defekt) - Susanne Schötz Nedostupné

Defekt

Stav Velmi dobrý

Vada Naražené rohy a hřbet, lehce zašpiněné ořezy stran.

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Dá se naučit řeči koček? Nelámali jste si už někdy hlavu tím, co vám chce vaše kočka vlastně říct? Susanne Schötz se této záhadě snaží přijít na kloub pomocí foneticko-lingvistických metod. Jako hrdá majitelka pěti koček analyzovala celou paletu jejich zvukových projevů a zkoumala, co mohou v různých situacích znamenat. O své poznatky se nyní dělí… Přejít na celý popis

Edgar Allan Poe: Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe je hororová klasika, která právě vyšla ve vydání s krásnou ořízkou, které ozdobí knihovnu každého fanouška tohoto žánru! Více informací

Popis

Dá se naučit řeči koček?

Nelámali jste si už někdy hlavu tím, co vám chce vaše kočka vlastně říct? Susanne Schötz se této záhadě snaží přijít na kloub pomocí foneticko-lingvistických metod. Jako hrdá majitelka pěti koček analyzovala celou paletu jejich zvukových projevů a zkoumala, co mohou v různých situacích znamenat. O své poznatky se nyní dělí se čtenáři.

Kromě rychlokurzu v kočičí fonetice nabízí jejich milovníkům i praktické tipy, které mohou využít při péči o vlastní kočku. Po přečtení knihy je mohou čekat překvapivá zjištění. Nebo mohou svému miláčkovi lépe porozumět. Každopádně se však jejich vzájemný vztah zlepší.

 

Sdílet 0

Nakladatel
Pangea
Rozměr
130 x 200 mm
jazyk
čeština
Počet stran
201
Hmotnost
360 g
isbn
DEF0000011317
Vazba
pevná vazba
datum vydání
6.01.2020
ean
DEF0000011317
  • Hana Wielgusová Hana Wielgusová

    Je toho hodně, co nám Susanne Schötz poví. Jste-li jen obyčejnými milovníky koček, některé kapitoly vám možná budou znít trochu příliš vědecky, v jiných se však zase u konkrétních historek se Susanninými kočkami od srdce zasmějete. A jste-li jejich přímí majitelé, resp. mazlíčci, pak jistě oceníte všechny dobré rady – na konci knihy totiž najdete zajímavé přílohy – Tabulku zvuků, Odborné pojmy, Konkrétní rady a Návod na vlastní studii hlasu své kočky. V každém případě vám zaručuji, že po přečtení knížky Tajná řeč koček, už těmto milým, hebkým, uvnitř divokým a pěkně vychytralým tvorům mnohem lépe porozumíte - mňau.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

2.2 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 1 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Odhalte kočičí řeč a porozumějte svým mazlíčkům lépe, díky knize, která přináší odborné poznatky přístupně a doprovázené milým vyprávěním. Tak tolik k anotaci…. Upřímně, horší knížku jsem už dlouho nečetla. Na 200 stranách nám autorka popisuje zvuky koček, jejich výslovnost i kočičí artikulaci. Tohle opravdu nemohu pochopit, proč se má v knize zvuk popisovat. Oceňuji autorčin výzkum, že si s tím dala takovou práci, ale proč nenatočila dokument, abychom kočky mohli vidět a hlavně slyšet. Myslím, že mám kočičí „řeč“ hodně naposlouchanou, ale ať se snažím sebevíc, drobné nuance mezi kočičím mňau a mňaaau, popisované autorkou, si skutečně nedokáži představit. Navíc na téměř každé druhé straně je odkaz na autorčiny webové stránky, kde odkazuje na nahrávky kočičích zvuků. Ani ty mě však nepřesvědčily. Kniha byla zdlouhavá, spoustu věcí se opakovalo, bylo to hodně vědecké a nudné. Chvílemi jsem v knize přeskakovala jednotlivé odstavce, protože mně to absolutně nic nepřinášelo. Od knihy jsem měla jiná očekávání, čekala jsem více zábavnou formu, více milých kočičích příběhu a vtipných historek. Už jen díky tomu obalu jsem očekávala něco jiného. Já jsem velký milovník koček, mám je od malička pořád, rozumím si s nimi i bez návodu. Kočky jsou spřízněné duše a buď jim rozumíte, máte k nim blízko a nebo ne. Ale v tom prostě věda nepomůže.

    Kniha, Pangea, 2020, 9788075850560

  • 1 z 5 hvězdiček Brigita Hais registrovaný uživatel

    Zbytečně vyhozené peníze

    Kniha, Pangea, 2020, 9788075850560

  • 3 z 5 hvězdiček Barbora K. registrovaný uživatel

    Pěkná kniha pro všechny milovníky koček. Bohužel na mě byly některé pasáže příliš odborné a některé se tam několikrát opakují. Kniha by mohla být klidně zkrácená a ničemu by to neuškodilo. I přes to jsem se toho docela dost dozvěděla a hodnotím knihu jako spíše průměrnou - mohla by být lépe propracována. Pokud jste milovníkem koček, tak doporučuji přečíst - minimálně se dozvíte něco nového o chování koček.

    Kniha, Pangea, 2020, 9788075850560

  • 1 z 5 hvězdiček Markéta Hokrová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    "Zbytečně vyhozené peníze" bohužel musím jen souhlasit. Možná jako audiokniha s názornými nahravkami by byla lepší varianta.

    Kniha, Pangea, 2020, 9788075850560

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda