Dětská mozková obrna
Dětská mozková obrna - Eva Marešová,Pavla Joudová,Stanislav Severa Nedostupné

Učebnice ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Publikace představuje koncept posturálně motorického programování, navazující na Vojtovu metodu a principy vývojové kineziologie. Tento model byl zpracován nejprve ve Švédsku, později v ČR jako samostatný fyzioterapeutický koncept. Při cvičení v závěsném zařízení se klade důraz na dosažení a udržení polohy těla jako… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Publikace představuje koncept posturálně motorického programování, navazující na Vojtovu metodu a principy vývojové kineziologie. Tento model byl zpracován nejprve ve Švédsku, později v ČR jako samostatný fyzioterapeutický koncept. Při cvičení v závěsném zařízení se klade důraz na dosažení a udržení polohy těla jako následného východiska pro další pohyb ve vertikální poloze. Cvičení na rozdíl od reflexní metody obsahuje prvky vědomého učení a v popředí celého cvičebního procesu je motivace pacienta. Cvičení se tak pro něj stává zábavnějším a lépe ho toleruje.

Monografie má lékařskou diagnostickou část s vlastním pohledem na tento problém a fyzioterapeutickou praktickou část, která je zaměřena zejména na chronické pacienty léčené Vojtovou technikou, u nichž se zlepšování motorických funkcí pozastavilo. Autoři použili závěsné techniky tam, kde gravitace znemožňovala nebo znesnadňovala zamýšlený volní pohyb proti gravitaci. Jak ukazují v knize uvedené kazuistiky, závěsem se podařilo podmínky pro usnadnění této funkce zlepšit.

Kniha je přínosem pro rozvíjející se obor rehabilitace poruch motoriky zejména v oblastí řídicích pochodů, které dovedou zlepšit výkon nikoliv jenom zvyšováním svalové síly, ale též zejména zlepšením vzájemné svalové souhry a pohybové koordinace, která zvyšuje pohybovou ekonomiku a tím i výkonnost při slabší svalové síle.

Sdílet 0

Nakladatel
Galén
Rozměr
157 x 237 x 11
datum dotisku
20.03.2024
ean
9788072627035
Počet stran
154
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
datum vydání
6.03.2020
isbn
978-80-7262-703-5

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda