Tygrův osud vás zavede do záhadné indické minulosti

Tygrův osud vás zavede do záhadné indické minulosti - titulní obrázek

Výprava za zlomením kletby pokračuje. Poté, co se Kelsey a jejím tygrům podařilo získat čtvrtý Duržin dar, padla dívka do zajetí samotného ztělesnění zla.

Lokeš by si totiž milerád podmanil její moc, ačkoliv zatím netuší, že opravdová síla tkví v darech bohyně Durgy.

Výprava do minulosti

Tygrův osud Tygrův osud

Colleen Houcková

280 s DPH

Nedostupné

Ren a Kišan tak svádějí boj s časem, aby Kelsey dostali z prohnilých spárů muže, který jim navždy poznamenal život. Avšak i po samotné záchraně Kels ještě není všemu konec. Naše trojice hrdinů se totiž bude muset vypořádat s velmi nelehkým úkolem.

Mají-li navždy změnit svůj osud, tak musí cestovat do dávné minulosti. Lépe řečeno do samých počátků dějin Indie. Tedy do doby, kdy se zrodila bohyně Durga. V těchto pradávných končinách musí najít poslední magický artefakt, ohnivý bič.

Jen s jeho pomocí mohou zničit největšího zloducha všech dob a získat pro sebe své šťastné „až na věky“. Jenže taková výprava se dozajista neobejde bez velkých ztrát. A tak je jen otázkou, co všechno jsou schopni dva bratři a jedna dívka riskovat pro to, aby navždy změnili svůj osud.

Magie se opět hlásí o slovo

Čtvrtý díl tygřích dobrodružství zavede čtenáře do dosud neprobádaných končin propadliště dějin. Díky tomuto konceptu autorka konečně upouští od nudných a zdlouhavých popisů pocitů. Milostný trojúhelník a veškeré trable s láskou jsou na čas odsunuty do pozadí.

Prostor opět dostává velká dávka akce a magických reálií. Dostane se taktéž na velké a strastiplné bitvy či dávné legendy. Takový vývoj událostí má i přímý dopad na hlavní hrdiny, kteří konečně dospějí a přestávají se chovat nemožně dětinsky.

Nejnovější díl série se v mnohém podobá prvním dvěma dílům. V příběhu jsou totiž vyváženy jednotlivé akčnější a dějově bohatší linie s těmi romantickými a oddychovými. I když ony láskyplné pasáže patří i nyní spíš k těm významově slabším, místy až opravdu nudným.

Exotický nádech

Co se týče samotného vztahového rozuzlení celé série, tak to je zde dosti předvídatelné. Nicméně i v této sféře se setkáme s menšími momenty překvapení. Pokud se to vezme kolem a kolem, tak se jedná spíše o oddychovou četbu. Avšak celá kniha je velmi zdařile pospojována indickou mytologií, která jí poskytuje exotický nádech.

Čtenářky jistě potěší úryvky Shakespearových básní. Spisovatelce se velmi zdárně podařilo vytvořit spojení mezi světem smrtelníků a něčím, co tento život přesahuje. V závěru je pak vidět, že Colleen Houcková měla zakončení svého epického dobrodružství velmi detailně promyšlené.

Avšak myslím si, že pozornější čtenáři mohli už dříve tušit, kam se to celé bude vyvíjet. Já osobně jsem byla s poslední „tygří“ knihou velmi spokojená. Ačkoliv se jedná přednostně spíše o titul pro mladší, tak si na své přijdou i o něco starší milovníci fantasy žánru.

Osobně se nezmůžu se na nic jiného než na slova chvály, která se dozajista odrazí i v mém ohodnocení. Tygrovu osudu dávám maximální počet hvězd, 5 z 5. A doufám, že se čeští nakladatelé rozhodnou vydat i páté pokračování.

Mohlo by vás zajímat

Tygrův osud - Colleen Houcková Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kelsey a její tygři splnili už tři úkoly bohyně Durgy a zbývá jim naplnit jen poslední, závěrečné proroctví, aby konečně zlomili kletbu....

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články