Komplikovaná lovestory změní Všechno, úplně všechno

Román Všechno, úplně všechno jsem zhltla na posezení. Od nakladatelství Jota mám pouze jednu jedinou knihu. A tak jsem se to rozhodla napravit. A své volby rozhodně nelituji!

Je to už takové vděčné téma – vybrat si nemoc a vymyslet o ní příběh. Čtenář se dozví něco nového a získá emotivní dílo. Kniha je zpočátku také taková. Ale neuvěřitelný a šokující zvrat, který nakonec nabídne, nenechá žádného člověka klidným.

Zakázaná láska

Román by ale nebyl románem, kdyby se do něj nepřidala láska. A navíc zakázaná. Čtenář postupně sleduje vývoj láskyplného vztahu dvou mladých lidí, kterým brání mnohé, aby mohli být spolu. Ale i přesto to zkusí. A dostane je to až na pokraj smrti.

 

Tento příběh je o lásce, nalézání sama sebe, svého já. Jde o téma velmi blízké všem dospívajícím lidem, kteří se tak s hlavní hrdinkou mohou ztotožnit. Kniha se čte úplně sama, nejsou v ní žádná hluchá místa a je neuvěřitelně zábavná. Autorka se věnuje především hlavním hrdinům a vedlejší postavy příliš nerozvíjí, ale to v tomto případě vůbec nevadí.

Emoce a vtip

Text doprovází různé vtipné ilustrace. Hlavní hrdinka si například kreslí techniku prvního polibku, popisuje pocit motýlů v břiše nebo přikládá výsledky svých zdravotních záznamů. Tento detail je velmi osvěžující změnou a zároveň originálním doplňkem příběhu. 

„Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Karla. Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho." (úryvek z knihy)

Já jsem z knihy nadšená a užila jsem si díky ní krásnou neděli. Mám ráda tyto typy románů jako První láska nebo Všechny malé zázraky. Román doporučuji všem čtenářům, kteří nezapomněli, jaké je mít něco téměř na dosah, ale přitom tak daleko. Čtenářům, kteří věří v bezmeznou lásku a v naději. Všem, kteří mají rádi laskavý, emotivní a vtipný příběh plný příslibů v lepší život.

Mohlo by vás zajímat

Všechno, úplně všechno - Nicola Yoon Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články