Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Eva Francová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Autor nám předkládá svůj život. Nelehké dospívání v devadesátých letech na Ukrajině a rozhodnutí vstoupit do armády. V roce 2014 je poslán se svou vojenskou jednotkou bojovat na východní Ukrajinu a v knize líčí své autentické zážitky z bojiště. Tato kniha se mi četla velice těžko. Ale rozhodně ne proto, že by byla špatná. Naopak ve mně dokázala vyvolat tolik emocí, že mi při čtení bylo smutno, úzko a nedobře. Na začátku poznáme autorovu rodinu, ve které nebylo lehké vyrůstat. Když se pak dostal k armádě, bylo pro mě nepochopitelné číst o něčem tak hrozném. To, jak se chovají nadřízení a jaký život tam vojáci vedou…. Když je pak odvelen do boje, pohled obyčejného vojáka na to, jak to vypadá přímo na bojišti je pro mě opět nepředstavitelně krutý. V knize najdete téměř 60 QR kódů, pod kterými se skrývají fotky a videa. Podíváte se tak na osobní fotografie autora, ale např. i dovnitř tanku a také se dostanete přímo na bojiště. Představa, že by se na takových místech ocitl můj syn, je pro mě nemyslitelná. Ale v podstatě i kdokoliv jiný. Nesnáším zbraně a boje a vše kolem toho a většinou o nich čtu pouze v beletrizovaných knihách. Tento příběh je plný osobních zkušeností, je tak pro mě proto horší a hodně mě zasáhl. Ač je tato kniha pro mě hodně těžkým čtením, rozhodně Vám ji doporučuji.

    Přečíst více
  • Věra Kubínová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Zaujal mě příběh autora a po shlédnutí reportáže v televizi jsem se rozhodla knihu pořídit. Nelituji a doporučuji. Je to silný příběh, který stojí za to číst.

    Přečíst více
  • Alena registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělá, velmi upřímná a čtivá kniha z prostředí války na Ukrajině v roce 2014. Hlavní hrdina velmi otevřeně sdílí své pocity a prožitky i to, jak ho toto prostředí mění a ovlivňuje. doporučuji

    Přečíst více
  • Saša registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Životní příběh ukrajinského vojáka bez příkras. Některé věci nechápu, některé mě vyděsily a některým se mi nechce snad ani věřit. Běžný člověk si dokáže asi jen těžko představit, co se ve válce odehrává, co všechno je možné. A všechno je to ještě umocněno autorovým nelehkým dospíváním a šíleným stavem ukrajinské armády v té době.

    Přečíst více
  • Erika registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Silný příběh a zajímavé zpracování, včetně obrázků a videí, na které se můžete podívat díky QR kódům obsaženým v knize. Mohu doporučit.

    Přečíst více