Vánoční zázrak. Nikdy není pozdě na to, se zamilovat

Vánoční zázrak. Nikdy není pozdě na to, se zamilovat - titulní obrázek

Sierra je mladá studentka střední školy, která už od útlého věku žije dva životy. Přes celý rok poklidně přebývá v rodinném domku v Oregonu, ale krátce před Díkůvzdáním se celá její rodina sbalí a jen s maličkým karavanem vyráží do slunné Kalifornie.

Tam totiž vlastní maličký krámek s vánočními stromečky, které sami vlastnoručně pěstují po celý zbytek času, aby u někoho přes zimní svátky pyšně svítily. Děvče to tam miluje, jak by také ne, vždyť může alespoň jeden měsíc strávit po boku své nejlepší kamarádky Heather.

Jenže letos jedou rozdávat zelený symbol svátků vánočních možná úplně naposledy. Obchodům se totiž už moc nevede, protože jedličku je již možné sehnat na každém rohu, a tak privátní krámky upadají na popularitě. Pokud bude tato sezona ztrátová, tak hrozí to nejhorší – prodejna se nejspíše zavře a dívka už nebude trávit prázdniny na jihu. Jedno je tak jasné, bude si muset letošek opravdu užít, ať má alespoň na co vzpomínat.

Svátečně laděný příběh si vás získá

Nicméně si vůbec neplánovala, že by se mohla zamilovat. Vždyť to má od tatínka také výslovně zakázané, k čemu by to bylo dobré někomu zlomit srdce hned 25. prosince? Avšak s čím si osud nakonec nezahrává, Sierra potká Caleba, jednoho ze zákazníků, který si okamžitě získá její srdce.

Charizmatický chlapec to v životě neměl vůbec lehké, ale optimismus mu rozhodně nechybí, ba právě naopak. O Vánocích pomáhá těm, kdo to nejvíce potřebují. Dokáže pomoci také dívence, kterou sotva zná?

Vánoční zázrak Vánoční zázrak

Jay Asher

249 s DPH

Nedostupné

Vánoční zázrak je na první pohled velmi roztomilá knížečka patřící svým obsahem mezi dětskou literaturu, či lépe řečeno dívčí romány. Všechny stránky uvnitř zdobí stříbrné ornamenty hvězdiček a stromečků.

Je to možná trošičku kýčovité, to uznávám, ale k tomuto ročnímu období kýč zkrátka patří. Navíc názvy jednotlivých kapitol jsou vyvedeny v „puntíkatém písmu“, takže to vypadá, jako by se jednalo o barevná světélka, která najdeme i na obálce.

Sladká love story s důležitým posláním

Příběh samotný se čte nesmírně lehce, sotva se pořádně začtete, tak najednou zjistíte, že jste dospěli až na poslední stránku. Děj je přímý a poměrně nenáročný takže se v jeho lince nelze ztratit ani zamotat. Hlavní postavy jsou opravdu laskavé, hned si je zamilujete. Zkrátka a dobře nejednou se přistihnete při tom, jak se  pokradmu samolibě uculujete.

Tahle kniha je jako stvořená nejen pro adventní čas, ale i pro celé zimní období. Úplně si říká o to, abyste se zabalili do měkoučké deky s hrnkem teplého čaje a pustili se do čtení. Já si ji ohromně užila a tak ode mne dostane maximální ohodnocení 5 z 5 hvězdiček spolu s vřelým doporučením.

Mohlo by vás zajímat

Vánoční zázrak - Jay Asher Nedostupné

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kde před Vánocemi stromky...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články