Do švestek jsme doma

Kniha ( pevná vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Horké mléko

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Horké mléko

Jaké nástrahy číhaly na uprchlíky po únoru 1948, jak těžký byl pobyt v uprchlických táborech, cesta na druhý konec světa a zvykání si na neznámé prostředí? To vše se čtenáři dozví v příběhu fiktivní rodiny Novákových, který je však postaven na reálných základech. Otec novinář, stoupenec masarykovské demokracie, je záhy po komunistickém puči… Přejít na celý popis

Co poslouchat na dovolené či při cestě tam? Audioknihy se slevou až 50 % Připravili jsme pro vás akční nabídku audioknih, které si můžete pustit do uších při dlouhém cestování, když máte hlučné sousedy na ubytování, před spaním nebo třeba na pláži. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Jaké nástrahy číhaly na uprchlíky po únoru 1948, jak těžký byl pobyt v uprchlických táborech, cesta na druhý konec světa a zvykání si na neznámé prostředí? To vše se čtenáři dozví v příběhu fiktivní rodiny Novákových, který je však postaven na reálných základech. Otec novinář, stoupenec masarykovské demokracie, je záhy po komunistickém puči přinucen okolnostmi odejít spolu s manželkou a dvěma malými dětmi do zahraničí. Na několik měsíců uvíznou v německém táboře a čekají na možnost vystěhovat se dál. Nakonec odjedou do daleké Austrálie, která na přelomu 40. a 50. let vítala evropské exulanty s otevřenou náručí. Přesto nebyly začátky jednoduché.
Autor scénáře je historik, který se exilovou problematikou zabývá řadu let a patří k našim předním odborníkům. Studiem archivních pramenů a korespondencí s dosud žijícími pamětníky vytvořil děj, který nás vrací k tísnivým počátkům studené války a komunistického režimu. Kresbu opatřil kreslíř Jakub Dušek mající bohaté zkušenosti s tvorbou historických komiksů.

Sdílet 0

Nakladatel
Universum
Rozměr
217 x 303 x 13
datum dotisku
29.06.2021
ean
9788024262574
Počet stran
64
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
19.09.2018
isbn
978-80-242-6257-4

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.6 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • J@ registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Precteno na posezeni, celkem utla kniha, koupil jsme ve sleve, tak me to tak nemrzi. Cekal jsem obsahlejsi dilo. Z komiksu jsem vyrostl, presto zlakan cenou jsem koupil. Je te pekne malovane, pribeh zajimavy. Za tu akcni cenu to pro me smysl melo.

    Přečíst více
  • Petra Franková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velice se mi líbilo téma. Knihu bych určitě doporučila. Je to psáno z pohledu lidí, kteří před komunismem utekli do zahraničí, a myslím, že tohle v literatuře dost chybí.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora