Opuštěná společnost

Autor Erik Tabery

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Žijeme v době, kdy jeden lživý příspěvek na Twitteru či Facebooku má větší dosah než systematická práce investigativních novinářů. Posilují populisté, kteří sbírají body kritikou establishmentu, i když sami mají z vlastního elitního postavení dlouhodobý prospěch. Výdobytky demokracie jako svoboda slova či nezávislost médií jsou necelých třicet let… Přejít na celý popis

Šokující výprodej V našem knihkupectví v OC Letňany probíhá ŠOKUJÍCÍ VÝPRODEJ. Tolik knížek, které z akcí neznáte, ceny začínající na 9 Kč, je to šok, je to VÝPRODEJ, který svět neviděl. Ale vy byste měli! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Žijeme v době, kdy jeden lživý příspěvek na Twitteru či Facebooku má větší dosah než systematická práce investigativních novinářů. Posilují populisté, kteří sbírají body kritikou establishmentu, i když sami mají z vlastního elitního postavení dlouhodobý prospěch. Výdobytky demokracie jako svoboda slova či nezávislost médií jsou necelých třicet let po listopadu 1989 zpochybňovány.
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu. Je to svým způsobem rozmluva s minulostí o naší budoucnosti, v níž myšlenkový rámec dávají autorovi úvahy K. H. Borovského, H. G. Schauera, T. G. Masaryka, Ferdinanda Peroutky, Václava Černého, Jana Patočky, Erazima Koháka či Václava Havla. S odkazem na velké kritické duchy demokratické tradice Tabery jasně ukazuje, že rizikům přítomnosti se nejlépe čelí nikoliv panikou, ale chladnou hlavou a rozhodností.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
jazyk
čeština
Počet stran
264
datum vydání
1.01.2017

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 41 hodnocení čtenářů

32× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Michal Sojka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Inteligentne a vecne napisana kniha pre kazdeho cloveka, ktoreho zaujima aktualne dianie v ceskej politickej scene. Sucasne dianie je popisane na zaklade vybornej znalosti ceskej spolocnosti a jej historie. Kniha je pisana s lahkostou, za ktorou je vsak citit poctiva novinarska praca autora. Zaroven sa tu poukazuje akym moznym smerom by tato "opustena" krajina mohla kracat. Nemozem len odporucat.

    Přečíst více
  • Black registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček

    Kniha obsahuje spoustu úvah, některé skutečně zajímavé, ale žádnou opravdu originální. Autor se neskutečně zacyklil na dvojici Masaryk-Havel a někdy se snaží hledat paralely mezi těmito bezesporu velikány i tam, kde nejsou. Místy kniha působí jen jako výčet toho, co kde E.T. četl.

    Přečíst více
  • Hiří Hlupý registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Je to čtení pro všechny, kteří půjdou k volbám.

    Přečíst více
  • Marie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Důležitá kniha!!! Nutno číst a přemýšlet o tom.

    Přečíst více
  • Pavel registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Uzasna kniha, kterou bychom si meli v nasi zemi precist vsichni. A mnoho z nas povinne.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 149 Kč Nápověda