Metodologie v sociální práci E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Publikace se věnuje metodologii v oboru sociální práce. Čtenář zde získá informace o výzkumných strategiích kvalitativního i kvantitativního charakteru, dílčích metodách a technikách, výběru výzkumného souboru, výzkumné etice i o nejrůznějších aspektech zpracování a analýzy výzkumných dat. Své využití text najde jako souhrnný zdroj informací… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Publikace se věnuje metodologii v oboru sociální práce. Čtenář zde získá informace o výzkumných strategiích kvalitativního i kvantitativního charakteru, dílčích metodách a technikách, výběru výzkumného souboru, výzkumné etice i o nejrůznějších aspektech zpracování a analýzy výzkumných dat. Své využití text najde jako souhrnný zdroj informací o metodách a technikách sociálněvědního výzkumu, ale i jako snadno srozumitelný návod pro realizaci výzkumu i práci s daty.

Kniha představuje celý proces výzkumu v sociální práci, věnuje se jeho účelu i specifikům oproti jiným oborům. Zaměřuje se na stanovení výzkumného problému, cíle a výzkumných otázek, dále popisuje specifika výzkumných postupů, a to především s využitím praktických ukázek z četných realizovaných výzkumů a obhájených studentských prací v sociální práci, které autoři vedli či jim oponovali.

Zároveň zmiňuje nejčastější chyby při vymezení a formulaci. Samostatná kapitola se věnuje formulování hypotéz. Značný prostor je rovněž věnován výzkumné strategii, jednotlivým metodám, technikám sběru dat a jejich následnému zpracování, využití i možnému zkreslení výsledků.

Přínosná bude publikace zejména pro studenty a akademiky oboru sociální práce, nicméně jistě poslouží i sociálním pracovníkům, kteří s výzkumem pracují v rámci své profese, ale i dalším zájemcům o danou problematiku. Tím spíše, že ucelenější text tohoto typu nebyl doposud v českém prostředí zpracován.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
208
datum vydání
1.01.2023

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 331 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora