• Markéta Veselá Markéta Veselá

    Kniha Smrtka získala prestižní cenu právem. Rozhodně vám ji doporučuji, protože tento svět nebudete chtít opustit. Je plný napětí, fantazie a morálních zamyšlení, které vás rozhodně nenechají klidnými.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 161 hodnocení čtenářů

139× 5 hvězdiček 16× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Knihomolka44 registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto úžasný!!! Doufám že brzo vyjde i další díl protože mě velice zájímá Rowanova budoucnost.

    Přečíst více
  • Ondra registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Snad ještě napínavější, než bylo "Bez šance". Pro mě originální téma, přečteno během pár hodin skutečně jedním dechem :-) Těším se na pokračování.

    Přečíst více
  • Veronika registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto úžasné, pořád ještě jsem to pořádně nezpracovala, ale už teď se hrozně těším na pokračování!!!

    Přečíst více
  • Lucie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Úžasná kniha, napínavá. Super téma pro knihu. Přečtená jedním dechem. Už, aby vyšel druhý díl.

    Přečíst více
  • P. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Fakt úžasná kniha!!!

    Přečíst více
  • milka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    naprosto skvělá četba zhltnuto jedním dechem... už aby přeložily druhý díl :o)

    Přečíst více
  • Shira009 registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Smrtka je utopický příběh o dokonalé společnosti, v níž lidé dokázali vymýtit všechny nemoci světa a velmi kreativním způsobem přechytračili stárnutí. Aby nedošlo k přelidnění, byli nuceni vytvořit řád Smrtek, který udržuje lidskou populaci v normě. Jejich řady je třeba neustále rozšiřovat, proto čas od času vstoupí do učení noví kandidáti. Morálně silný Faraday přijme hned dva. Jenže smrtkou může být jen jeden z nich.. Hned na začátek chci zdůraznit, že Neal Shusterman je mistr vypravěč, který mě v mžiku dokázal vtáhnout do svého dystopického světa. Příběh jako takový je opravdu čtivý, plný moudra a morálního poučení. Obě hlavní postavy - Rowan i Citra jsou vykresleny naprosto dokonale a je to hlavně postava Rowana (a jeho dějová linka), která mě neskutečně bavila. Zápisy deníků smrtek jsou hezké doplnění děje a Nimbovy vhledy celkový dojem příjemně podtrhují. Autor nám nabízí neobvyklé téma, propracovaný svět a v rámci žánru se rozhodně jedná o nadprůměr. Drobné vady na kráse to sice mělo, přesto jsem zvědavá na pokračování.

    Přečíst více
  • Veronika Krausova registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Smrtka byla docela dobra jen mě trvalo než jsem se za četla ale pak byl příběh docela nabyl na čtivosti mohu doporučit ❤️

    Přečíst více
  • Jiří Bydžovský registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Nedejte na první dojem. Kniha je skvělá a skrývá víc než byste čekali.

    Přečíst více
  • Monika Friedmannová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Skvělá YA sci-fi knížka, která mě vtáhla už od prvních stránek. Má pozvolnější tempo vyprávění, prokládané rychlejšími střihy. Informace o lidské společnosti v budoucnosti i o samotném cechu smrtek, byly dávkovány tak akorát, a v průběhu celé knihy.

    Přečíst více
  • Fínes registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Rozhodně jedna z nejlepších knih co jsem zatím četla. Teď čtu druhý díl a moc se těším i na třetí a čtvrtý díl

    Přečíst více
  • Kateřina Lőffler registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Velmi pozoruhodná kniha s originálním námětem a prostředím. Otvírá vlastně celkem zajímavé téma, protože co kdyby se opravdu stalo, že vyzrajeme na smrt tak jak ji známe dnes? Jak by se předešlo přelidnění a dalším problémům které s tím souvisí? V budoucnosti, kterou stvořil Neal Shusterman ve své knize byl vytvořen cech Smrtek právě proto aby tuto skutečnost řešil. Jenže dostat se mezi Smrtky není jen tak, což v průběhu příběhu zjistí i naši hlavní hrdinové. Smrtkou se totiž nemůžete stát pokud jí být chcete. Což je vlastně trochu paradox, ale v průběhu čtení pochopíte proč tomu tak je. Autor vytvořil opravdu propracovaný svět, který má svá vlastní pravidla proto aby bylo vše jak má. Jak už to u prvních dílů série bývá i zde je část, která nás postupně seznámí s jeho fungováním. Naštěstí, ale nečekejte žádné sálodlouhé popisy. Vše je naservírováno spíše v kratších zmínkách, které jen podporují čtivost knihy. Postavy v knize mají rozdílný charakter což mě na nich bavilo. Některé prostě musíte mít rádi za to jací jsou, ale jiní vám naprosto polezou krkem. Líbili se mi i intriky v pozadí a doufám, že se o nich v dalších dílech dozvíme více. Za sebe tedy mohu knihu rozhodně doporučit a jsem zvědavá na další díl

    Přečíst více
  • Stanislav Kojdiak registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Super

    Přečíst více
  • Anna Javorková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Koupila jsem synovi, je zhruba ve čtvrtině a od první strany je nadšený. Kniha ho chytla - je napínavá, přitahuje i zvoleným tématem, velmi čtivá.

    Přečíst více
  • Monika Králová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Musím říct, že jsem s touto knihou váhala.. nakonec jsem celou knihu přečetla jedním dechem. Napínavé čtení. Doporučuji. Budu dokupovat další díly ze série.

    Přečíst více
  • Šárka Vimrová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Rozhodně se jedná o zajímavé dílo - autor pracuje s myšlenkou ideální (?) budoucí společnosti, kde lidé neznají smrt, nemoci, a vlastně ani strasti a trápení. Skrze smrtky se pak střetáváme s morální otázkou věci, autor vás donutí se zamyslet nad tím, kam vlastně ten náš svět spěje, pomocí úvah v denících smrtek uvažuje nad různými alternativami toho, co se v oné "dokonalé budoucnosti" vlastně děje s lidmi samými, co dělá člověka člověkem apod. V ději nechybí napětí, zvraty, přátelství i láska. Knihu doporučuji fanouškům sci-fi, fantasy, ale také čtenářům, kteří by dostali chuť si trochu zafilozofovat v poměrně zábavné formě.

    Přečíst více
  • Stanislav registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Třetí kniha v životě kterou jsem četl po 28 letech kdy měním televizi za knihy jsem překvapeny jak mě to baví, knižka super žanr ktery jsem nikdy neviděl takže velmi chytlavy

    Přečíst více
  • Kaiser registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha se dobře četla. Děj postupoval rychle. Vtáhne vás do děje. Příběh kreativní, novodobý. Doporučuji.

    Přečíst více
  • Gabriela Häusler registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Perfektni. Knizka predestira zajimavy prostor k premysleni o moralce a dokonalem svete. Za mne byla fantasticka Rowanova linka a ta nalehavost dilematu mezi moralkou a pritazlivosti zla. Jedna z knizek, kde jsem necekala takovy dejovy zvrat. Jednoznacne doporucuji.

    Přečíst více
  • David Koutný registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Snad nejlepší kniha co jsem kdy četl velmi doporučuji

    Přečíst více