Odhalené emoce

Autor Paul Ekman

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

>> „Odhalené emoce jsou přehlídkou čtyřiceti let vědecké práce Paula Ekmana. Se zdravým selským rozumem nám zde autor podává fascinující a mimořádně užitečný obraz našeho emočního života.“ – JOHN CLEESE ze skupiny Monty Python << # O knize Proslulý psycholog Paul Ekman v Odhalených emocích vysvětluje kořeny univerzálních… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

>> „Odhalené emoce jsou přehlídkou čtyřiceti let vědecké práce Paula Ekmana. Se zdravým selským rozumem nám zde autor podává fascinující a mimořádně užitečný obraz našeho emočního života.“

– JOHN CLEESE ze skupiny Monty Python <<

# O knize

Proslulý psycholog Paul Ekman v Odhalených emocích vysvětluje kořeny univerzálních emocí: smutku, hněvu, překvapení, strachu, odporu a radosti a na bohatém obrazovém materiálu demonstruje jejich projevy v naší tváři. Kniha, která je destilátem několika desetiletí autorových výzkumů, nabízí trénink v rozpoznávání pocitů vašich blízkých, kolegů či cizích lidí. Jde o praktického, překvapivého a přesvědčivého průvodce pro čtení emocí: a to i těch vlastních. 

Autor knihy zkoumal tzv. mikrovýrazy, jemné nevědomé změny v mimice, stěží postřehnutelné netrénovaným okem. Na základě desítek let výzkumů pak s kolegou Wallym Friesenem sestavil dnes již široce používaný Kódovací systém mimiky tváře (FACS). Detailně se zabýval také problematikou lhaní. V knize najde čtenář jednoduchý test na zjištění své aktuální schopnosti v rozpoznávání emocí. Ekmanovy převratné poznatky tak nyní můžeme využívat podobně jako mnohé organizace a bezpečnostní složky.

Kniha je mimořádná detailností popisovaných emocí, množstvím unikátních cvičení a fotografií. 

#  V knize se dozvíte :

- Můžeme odlišit upřímný úsměv od zdvořilého?

- Mluví náš partner pravdu, nebo lže?

- Dá se odhalit, co si o nás šéf nebo zaměstnanec myslí?

- Můžeme se naučit ovládat i v situacích, které nás obvykle rozhodí?

- Které emoce jsou univerzální napříč kulturami?

- Co to jsou mikrovýrazy a jak se dají odhalit a využít?

- TEST: jak umíte číst ve tváři druhých?

Rozpoznáte-li skutečné pocity svých partnerů, dětí, kolegů v práci nebo i úplně cizích lidí, můžete správně zareagovat a vyhnout se tak omylům i zbytečným konfliktům.

# O autorovi

Paul Ekman (*1934), přední světový expert na neverbální komunikaci a gesta, je emeritním profesorem psychologie na Lékařské fakultě Kalifornské univerzity v San Francisku. Většinu profesního života zasvětil zkoumání projevů emocí. Působil jako poradce policejních oddělení, protiteroristických skupin nebo filmových studií (např. spolupracoval na seriálu Anatomie lži či filmu V hlavě). Za svoji vědeckou činnost získal řadu prestižních ocenění. Časopis Time jej v roce 2009 uvedl v žebříčku 100 nejvlivnějších osobností světa. Žije v severní Kalifornii. 

# Více o knize

http://melvil.cz/kniha-odhalene-emoce

Sledujte také hashtag #odhaleneemoce.

Sdílet 0

Nakladatel
Jan Melvil publishing
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2015

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika P. registrovaný uživatel

    Skvělá kniha pojednávající o základních emocích a způsobu, jak je vyčíst z řeči těla. Kniha je psána srozumitelně i pro neodbornou veřejnost.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Tomáš registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha přináší skvělý vhled do emocí. Rozhodně stojí za přečtení, protože vám pomůže lépe porozumět chování ostatních i tomu vašemu.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola Prokopová registrovaný uživatel

    Užasna

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    Nádherně a čtivě popsané fungování světa emocí, včetně návodu jak se s nimi naučit pracovat a to nejen u sebe, ale i ve vztahu k jiným lidem.

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

  • 5 z 5 hvězdiček Amelie Hincová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Musím přiznat že tato kniha mě mile překvapila. Téma emocí je zde široce pojato díky bohatému dlouholetému výzkumu a ať už čtete jakoukoliv z kapitol, tak se určitě nudit nebudete :) Osobně jsem i dost ocenila že do Paulových pohledů byly zahrnuty jak jeho tak i jiné studie, ze kterých utvářel jednotlivé poznatky či hypotézy. Součástí knihy je i test na konci knihy, podle kterého můžete zjistit, jak moc vám jde vnímání skutečných emocí ostatních. Rozhodně doporučuji všem kteří se také zajímají a psychologii a sociologii :)

    Kniha, Jan Melvil publishing, 2015, 9788087270813

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 269 Kč Nápověda