Zuzana Klingrová

Zuzana Klingrová je přední česká instruktorka jógy s mnoha zahraničními zkušenostmi a kurzy a také autorka řady publikací zaměřených na tuto oblíbenou aktivitu, která pěstí tělo i duši. Začínala judem a potápěním, učila děti plavat a modelky zdravé životosprávě, až nakonec pozvolna dospěla k józe zaměřené na různé potíže, tedy jógové terapii. Můžete si s ní dopřát Jógu po celý rok, případně tu proti úzkosti a strachu, která zaručeně rozjasní každý váš mráček.

K józe přičichla už jako teenagerka, tehdy pouze v rámci rozcvičky před judem, kterému se profesionálně věnovala, a chvíli trvalo, než ji tato východní filosofie pohltila. Vedla lekce aerobiku, spinningu, kick boxu, vytvářela kondiční programy a učila plavání a potápění. Poté jak říká „objevila kouzlo jógy, začala chápat hlubší souvislosti“.

Začala vyhledávat semináře naše i zahraniční, absolvovala kurz power jógy a složila zkoušky na Hinduistickou univerzitu v Americe. Během studií složila zkoušky na instruktorku Hatha yogy a plno dalších specializovaných kurzů – umožnilo jí to vyučovat jógu pro těhotné, děti i golfisty.

Hlouběji se zaměřila na terapii jógou, které věnovala i svou bakalářskou práci – zkoumala konkrétně léčení u pacientů s poruchou štítné žlázy. A tím zdaleka nekončila – věnovala se léčení jógou také při problémech s neplodností, cukrovkou, obezitou, bolestí páteře i depresemi. Díky hlubšímu zájmu o problematiku bolavých zad a depresí objevila nejen speciální inverzní jógu, ale také svého současného přítele, který měl právě vážné problémy se zády vyžadující operaci a Zuzana je „napravila“. Oba se skvěle doplňují, neboť Zuzana je prý ta kreativní a přítel spíše praktický, tedy dohromady tvoří opravdu spojení yin a yang.

Absolvovala také kurz jógy bez tíže (Fly yogy), kterou začala vyučovat nejen astronauty od jara 2011 v pražském studiu Fitlight a v Resortu Svatá Kateřina. Je programovou ředitelkou tohoto resortu, kde školí maséry a trenéry, a dokonce mají k dispozici starodávný druidský kruh určený k meditaci.

Několikrát cestovala takříkajíc přímo ke zdroji, do samotné Indie, kde prošla mnoha jógovými semináři a navštívila zdejší Ústav léčení jógou v Násiku. Tato země je jí velkou inspirací, zdrojem energie a nového poznání. Rovněž podniká studijní cesty do Ameriky a Velké Británie. Její kniha Jóga po celý rok z roku 2019 se po právu stala bestsellerem. Radí v ní, jak se po celý rok nejlépe udržet v kondici po fyzické i duševní stránce, ale ještě mnohem víc, přímo nám umožní s jógou „rozkvést“.

Spravuje své vlastní webové stránky, kde se neváhá podělit o své zkušenosti a můžete si s ní zacvičit i na Youtube, kde se těší zájmu necelých 31 tisíc odběratelů. Její odborné služby vyhledalo mnoho známých osobností, například herečky Klára Issová či Světlana Nálepková.

Mezi její vášně patří nakupování bot, které si při své práci běžně moc neužije, a posvátné šperky Shivaloka, jež tvoří zasvěcená žena na Bali z pečlivě vybraných součástek, které tzv. aktivizuje na tu správnou energii.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení