Iva Trhoňová

Iva Trhoňová*1965

Iva Trhoňová se stala spisovatelkou vlastně úplnou náhodou. Jako - dle jejích slov - „pečící manželka, matka a babička“, začala s domácím pečením nejprve z úsporných důvodů. Tato činnost se postupně stala její zálibou a vymýšlení vlastních receptů celoživotním koníčkem. Založila si vlastní webové stránky a nazvala je Pekárnománie.

Potkávala jsem začínající pekařky se stejnými otázkami a problémy, které v pekařských začátcích trápily i mě, a tehdy mi neměl kdo poradit. Proto jsem byla ráda, že zkušenosti v pečení i recepty mohu sepisovat alespoň na svých stránkách, které jsem pojmenovala Pekárnománie.

Od tohoto okamžiku už zbýval jenom krok k vydání její první (stejnojmenné) knížky Pekárnománie – kompletní průvodce pečením nejen v domácí pekárně (2011), kterou Iva Trhoňová napsala s kolegyní Radkou Hrevušovou. Pak už to šlo jako na drátkách – následovaly knihy Remoska v moderní kuchyni (2012), Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím (2017), Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo (2019) a Hrátky s těstem: Drožďové pečivo snadno, rychle a dokonale (2020).

Všechny své recepty, vychytávky a zkušenosti, předává Iva Trhoňová čtenářům s láskou a s cílem, aby se jim pečení líbilo, bavilo je a povedlo se jim. Jsou srozumitelné i začátečníkům, a některé jsou doplněny fotopostupem a různými tipy a radami. Nechybí ani recepty zahraniční, jako jsou například benátské koblížky, trdelníky, langoše či pizzy, a další.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení