Jules Wake

Jméno Jules Wake je pseudonym britské autorky Julie Caplinové, známé svou sérií Romantické útěky.

Velkou představivost měla Jules Wake od malička. Vášnivě proto četla a už jako desetiletá prohlásila, že bude spisovatelkou. Později vystudovala angličtinu na University of East Anglia, po jejímž absolvování začala pracovat jako PR. Kromě toho, že si díky tiskovým zprávám a různým projektům tříbila psaní textů, procestovala spolu s dalšími novináři, píšícími o jídle a pití, téměř celou Evropu. Byla v Itálii, Belgii, Francii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku, a právě tato místa ji inspirovala k psaní jejích příběhů.

Ve skutečnosti jsem napsala pět knih, než mi vyšla ta první!

První kniha Jules Wake vyšla v roce 2014 pod názvem Talk To Me. Hned po ní následoval román Pozdrav z Itálie a kromě toho, že se stal bestsellerem a zajistil autorce úspěch po celé Evropě, stal se i prvním dílem série S láskou. Další díly S láskou z Paříže, S láskou z Říma a S láskou z Riviéry jsou s tím prvním propojeny a všechny na sebe volně navazují.

V roce 2019 se Jules Wake rozhodla vzdát se práce v PR a věnovat se psaní na plný úvazek. Z jejího pera vzešel i vánočně naladěný romantický příběh Notting Hill pod sněhem, který se odehrává v Londýně. Všechny příběhy, ať už Jules Wake či Julie Caplinové, mají svým skvěle vykresleným prostředím, včetně jeho gurmánských specialit, úžasnou atmosféru a jsou vždy okořeněny romantickou láskou.

Jules Wake miluje cestování, dobré jídlo a kvalitní gin v pěkné skleničce. Má také ráda divadlo a běhání v přírodě. Nejraději ze všeho však píše a čte. Jules Wake v nedávné době napsala také svůj první historický román, zasazený do 2. světové války (The Secrets of Latimer House). Tomuto žánru by se chtěla věnovat více.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení