Môj príbeh Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia Fraser a Marian Robinsonovci ju odmalička viedli k tomu, aby bola otvorená a… Přejít na celý popis

Zobrazit více variant (+5)

Sarah Bonner: Dokonalé dvojče Stačí k ukradení života stejná tvář? Strhující thriller o identitě a mstě... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia Fraser a Marian Robinsonovci ju odmalička viedli k tomu, aby bola otvorená a nebojácna. Život ju však zavial oveľa ďalej a do úplne iných sfér – počnúc posluchárňami Princetonskej univerzity, kde po prvý raz pocítila, aké je to byť jedinou černoškou v aule, až po presklenú výškovú kancelársku budovu, kde pracovala na poste renomovanej firemnej právničky. Tu sa v jedno letné dopoludnie objavil v jej kancelárii študent Barack Obama a obrátil celý jej starostlivo naplánovaný život naruby. Michelle Obamová v tejto audioknihe opisuje začiatky svojho manželstva, keď sa snažila zladiť prácu, rodinu a materské povinnosti s rýchlo sa rozvíjajúcou politickou kariérou svojho manžela. Odhaľuje súkromné diskusie súvisiace s jeho kandidatúrou na post prezidenta aj svoju úlohu v jeho kampani, ktorá jej priniesla popularitu, no zároveň sa nevyhla ani kritike. So šarmom, humorom a s neobvyklou otvorenosťou ponúka pohľad do zákulisia diania, keď sa jej rodina stala stredobodom pozornosti celého sveta, aj na osem dôležitých rokov, ktoré prežila v Bielom dome – na to, ako sa postupne zoznamovala so svojou krajinou a krajina sa zoznamovala s ňou. Audiokniha Môj príbeh nás zavedie do skromných kuchýň v Iowe aj do tanečných sál Buckinghamského paláca, nevynechá okamihy veľkého žiaľu a nezlomnej vôle. Dá nám nazrieť hlboko do duše jedinečnej priekopníckej osobnosti, ktorá sa snaží žiť autenticky a investuje energiu, sily a hlas v prospech vyšších ideálov. V odvážnom a úprimnom prerozprávaní svojho príbehu nás vyzýva, aby sme sa zamysleli nad tým, kto v skutočnosti sme a kým chceme byť.

Sdílet 0

Nakladatel
Publixing
datum vydání
8.01.2021
Vazba
mp3
jazyk
slovenština
Délka
19:01:28

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 17 hodnocení čtenářů

14× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Val registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Taaak, dámy a páni, toto bola parádka. Môj príbeh je životným príbehom Michelle. Ako sa z malého bezstarostného dievčatka stala snaživá študentka, neraz podceňovaná kvôli farbe pokožky. Ambiciózna mladá žena v práci tiež musela dokazovať svoje kvality, tam sa zoznámila s nedochvíľnym stážistom Barackom, ktorého mala na starosti. Bol inteligentný, skromný, no vedomý si vlastnej hodnoty, priateľský a na prvý pohľad Michelle neohúril.Rozprávanie Gabiky Dzuríkovej, s typicky černošským hlasom ( z dabingu ju isto rozpoznáte), život prvej dámy USA bol naozaj krásne interpretovaný. Keď som sa tak započúvala, naozaj som mala pocit, akoby bola Michelle moja priateľka a rozprávala mi svoju cestu, svoje spomienky, svoje skúsenosti, svoje vízie aj obavy. Podelila sa aj o partnerské problémy, ktorým rodina Obamovcov čelila, tiež o období kandidatúry jej manžela, o sťahovaní sa do bieleho domu s pozície jeho prvých obyvateľov tmavej pleti. Aj dcéry prominentného páru sú spomínané z pohľadu ich matky, ako znášali zmeny prostredia, ochranku, rodičovské stretnutia v škole. Skutočne splnený aj taký neobyčajný americký sen. Prezident a prvá dáma tmavej pleti. Jedno ale musím skutočne vytknúť, a to si možno ani sama pani Obamová neuvedomuje. Nielen černošské deti sa musia snažiť, aby v živote niečo dosiahli. Rovnako to je aj u bielych, hispáncov, aziatov… tak isto aj niektorí černošskí, šťastne narodení, môžu využívať vplyv a privilégiá, ktoré nadobudli samotným narodením. Viackrát autorka spomenula, ako musela tvrdo drieť už v školských laviciach, viac ako iní. Nemyslím si však, že neprávosti sa dejú len “menšinám”.

    Přečíst více
  • Radka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knihou jsem byla nadšena, přístup k životu Michelle Obamové se mi velice zamlouvá, kniha je optimistická, doporučuji si přečíst.

    Přečíst více
  • Eva Rosecká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je velmi propracovaná, líbí se mi jednotlivé kapitoly, které na sebe navazují. Informací někdy bylo až mnoho, ale vypráví příběh jedné silné a obdivuhodné ženy. Ženy, která musela bojovat s diskriminací kvůli barvě své pleti. Ženy, která musela podřizovat svůj život pravidlům tajné služby poté, co její manžel byl zvolen prezidentem. Ženy, která se zasadila o mnoho přínosných projektů, kdy bojovala proti dětské obezitě a také držení zbraní poté, co byla omylem zastřelena jedna velmi nadaná dívka. Ženy, která je dcerou, matkou, manželkou a bývalou první dámou. Ženy, která je odvážná, inspirativní a velmi silná. Příběh píše bez růžových brýlí. Knihu rozhodně doporučuji.

    Přečíst více
  • Miroslava Kopecká registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Úžasně popsaný silný životní příběh. Příběh o touze po vzdělání, po dobrém životě, o kompromisech. Silná kniha o víře v manželství, v rodičovství. Doporučuji všem generacím - těm, které se v životě teprve hledají i těm, které mají už své zkušenosti. Mám Michelle Obamovou ráda pro její přirozenost a tato kniha mi jen potvrdila mé přesvědčení, že ona je opravdová dáma a její muž je opravdový gentleman.

    Přečíst více
  • Andy registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Cteni pro zeny...krasne prevypraveny pribeh zeny, ktera chtela neco dokazat. Moc se mi libila a inspirovala i ve vychove deti.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 354 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora