Kateřina Panou

Kateřina Panou

Kateřina Panou je česká blogerka žijící již více než dvacet pět let v kraji Epirus v řecké vesnici Anthousa poblíž přímořského městečka Parga. Jak sama říká, našla tam lásku nejen k muži ale k celé zemi. Založila zde rodinu a o štěstí, ke kterému v Řecku přišla, se rozhodla psát blog Řecké štěstí. Píše převážně v noci, a to o zdejších zvycích, tradicích, historii a legendách, ale také o jazykových záludnostech a úskalích života v cizí zemi.

I když tradice pomalu mizí, nejvíce mě překvapily vztahy mezi lidmi. Tady vás nenechají bez pomoci. Přijdete o práci a hned další den vám někdo přinese vajíčka, kuře nebo oblečení pro děti.

Za blog Řecké štěstí získala Kateřina Panou v roce 2022 cenu Magnesia Litera a v současné době vychází jeho stejnojmenné knižní vydání. Čtenář se v něm dozví, proč se Řekové zdají tak šťastní a bezstarostní, jaká jsou tradiční řecká jídla, jaké mají v Řecku vánoční cukroví a recepty na ně, jaký mají Řekové vztah ke zvířatům, proč mají Řekové Dušičky dvakrát za rok, proč Řekové věří na úterý třináctého, a ještě mnoho dalšího.

Anthousa znamená v řečtině něco jako květ či kvetoucí. Na jaře tento shluk malých domků z dálky skutečně vypadá, jako by ležel na vonícím barevném koberci. Epirus je kraj kamenných mostů, vodopádů, starých domů a pevností.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení