Zimní přízrak

Autor Dan Simmons

E-kniha

Zimní přízrak E-kniha

Autor Dan Simmons

Součástí série: Elm Haven 2. díl z 2

E-kniha

  • Ihned ke stažení

220 Kč s DPH
Běžně 290 Kč Nápověda Jsme transparentní

Spisovatel a univerzitní profesor Dale Stewart, jeden z hlavních hrdinů Simmonsova slavného hororového románu Temné léto, se po desítkách let vrací do Elm Havenu. V místě, kde prožil své dětství, nyní hodlá čerpat inspiraci pro napsání knihy o všech dobrodružstvích i děsivých věcech, které se jemu a jeho kamarádům přihodily ve zdánlivém bezpečí… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Spisovatel a univerzitní profesor Dale Stewart, jeden z hlavních hrdinů Simmonsova slavného hororového románu Temné léto, se po desítkách let vrací do Elm Havenu.

V místě, kde prožil své dětství, nyní hodlá čerpat inspiraci pro napsání knihy o všech dobrodružstvích i děsivých věcech, které se jemu a jeho kamarádům přihodily ve zdánlivém bezpečí tohoto amerického maloměsta.

Dale touží po jediném – najít konečně klid. A tak se na sklonku roku, v období Halloweenu, vydává na opuštěnou farmu, kde bydlel jeho dávný geniální kamarád Duane McBride. Pronásledují ho nejen vnitřní démoni, pachuť z rozklíženého manželství, ztráta elánu, ale také štěkot černých psů melancholie a zraky záhadných postav z místního hřbitova.

Vchází do mrazivého domu minulosti a sám netuší, jestli z něj ještě někdy vyjde.

Zimní přízrak není přímým pokračováním Temného léta, je s ním v dialogu, novou optikou nahlíží na jeho události, ale lze jej číst i samostatně, jako jeden ze Simmonsových vrcholných, vyzrálých románů, který jen jakoby mimochodem dokáže být i značně děsivý.

Sdílet 0

série
Elm Haven 2. díl z 2
Další ze série
1. Temné léto
2. Zimní přízrak
kategorie
E-knihy » Beletrie » Detektivky, Thrillery a Horory » Thrillery
Nakladatel
Fobos
jazyk
čeština
Počet stran
328
datum vydání
1.01.2019

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Tomáš Lesk registrovaný uživatel

    Taková příjemná, pozvolná a oddechová duchařina s náplní v podobě deprese a hořkosti vztahů. Největší devizou tohoto románu je fakt, že na Temné léto navazuje opravdu jen velice volně. Což jistě řadu lidí odradí hned v zárodku. Pak je tu ještě dosti pozvolné tempo vyprávění, které je ovšem pro Simmonsovy horory hodně typické. O to víc pak ale stojí za to adrenalinové finále a konec, při kterém si s určitostí uvědomíme, že autor svým hrdinům rozhodně nedává nic zadarmo. Potěšila mě i zajímavě zvolená vypravěčská poloha, kdy je děj a události okolo hlavního hrdiny občas nahlížen skrze jinou postavu. Samozřejmě nebudu spoilerovat jakou, ale právě tady a v samotném závěru je silné zadostiučinění, plynoucí z jedné hodně silné scény z Temného léta. Parádní jistě i to, že některé mysteriózní události se rovněž vysvětlí v závěru a hlavně tedy, že se rozuzlí opravdu vše. Má to příjemnou mrazivě plíživou atmosféru a skvělou gradaci. Není to nejlepší horor (on to vlastně není ani tak horor, jako psychologické drama o člověku co má potíže sám se sebou, tvůrčí krizí, atd.) co kdy budete číst, ale román je to výborný. Rozhodně ale nedoporučuji číst bez znalosti Temného léta. Hlavně kvůli už zmíněnému závěru...

    E-kniha, Fobos, 2019,

  • 3 z 5 hvězdiček Ivona registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Že by kniha ve mě vzbuzovala děs a hrůzu, to se říct nedá, jediná hrůza byla ta přílišná popisnost a velice pomalý a utahaný rozjezd. Přesto mě něco nutilo číst dál a dál, ve snaze zjistit, co z toho vyleze. Posledních asi sto stran pak hodnotím kladně, protože ty jsem četla se zatajeným dechem.

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075850171

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Rýcová registrovaný uživatel

    Temné léto byla o něco lepší ,ale tahle též super!

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075850171

  • 3 z 5 hvězdiček Tereza Vítková registrovaný uživatel

    Na to, jak jsem se na Zimní přízrak jako na volné pokračování Temného léta těšila, má očekávání nebyla příliš naplněna. Děj i cokoliv ostatního v této knize se tolik lišilo od prvního dílu, až mě kolikrát napadlo, že Zimní přízrak psal snad jiný autor. Na můj vkus tam toho bylo až příliš, děj byl místy opravdu zvláštní. Knihu jsem měla rozečtenou přes měsíc. Nevinné dětství prvního dílu zde bylo smeteno krutou, dospěláckou depresivní realitou... Asi jsem si od knihy slibovala mnohem více, než mi nakonec bylo dopřáno. A na to, jak jsem si Dala v prvním díle zamilovala, tady mi jeho chování lezlo místy krkem a občas bych mu nejraději nafackovala. Ve výsledku knihu nehodnotím úplně špatně, ale myslím, že jedno přečtení mi bohatě stačilo a do budoucna se budu vracet spíše k prvnímu dílu než k Zimnímu přízraku.

    Kniha, Fobos, 2019, 9788075850171

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 220 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora