Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Ekoturistika

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1999 Kč dárek zdarma v hodnotě 699 Kč

Ekoturistika

VŠICHNI SI BUDOU PAMATOVAT, KDE BYLI, KDYŽ VYSCHLY VODOVODY. Sucho – nebo Bezvodí, jak tomu všichni říkají – už trvá nějakou dobu. Život se proměnil v nekonečný seznam zákazů: nezalévejte zahrady, nebuďte dlouho ve sprše, nepodléhejte panice. Jenže teď už žádná voda nezbývá. Alyssina poklidná ulice na předměstí se najednou propadne do válečné zóny… Přejít na celý popis

Robert Galbraith: Černočerné srdce Robin Ellacottová a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

VŠICHNI SI BUDOU PAMATOVAT, KDE BYLI, KDYŽ VYSCHLY VODOVODY. Sucho – nebo Bezvodí, jak tomu všichni říkají – už trvá nějakou dobu. Život se proměnil v nekonečný seznam zákazů: nezalévejte zahrady, nebuďte dlouho ve sprše, nepodléhejte panice. Jenže teď už žádná voda nezbývá.

Alyssina poklidná ulice na předměstí se najednou propadne do válečné zóny plné zoufalství a násilí. Když se její rodiče nevrátí domů, musí dát dohromady skupinu osob, které by se za normálních okolností asi nepotkaly, a zahájit pátrání po vodě. Každý z nich bude muset učinit neskutečná rozhodnutí, aby přežil.

Sdílet 0

Nakladatel
YOLI
Vydání
1
jazyk
čeština
Počet stran
384
datum vydání
30.09.2019
isbn
978-80-7617-846-5
Vazba
měkká vazba
datum dotisku
30.09.2019
ean
9788076178465

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 26 hodnocení čtenářů

12× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Silvie Benková registrovaný uživatel

    Všichni si budou pamatovat, kde byli, když vyschly vodovody. Tato věta mě přiměla asi před dvěmi lety knihu koupit. Jak se mi občas stává od té doby na ni nebyl čas a dostala jsem se k ní až teď, díky čtenářské výzvě - kniha od dvou autorů. Moc se mi líbilo vyprávění z více pohledů, plus vložené momentky mezi kapitolami perfektně dokreslovaly atmosféru. Z první části Bezvodí mě až mrazilo jak to bylo uvěřitelné. Reálně si dokážu představit že by to tak probíhalo. Všichni si asi pamatujeme covidové šílenství - a tím myslím covidové šílenství v obchodech. V druhé části jsem ze čtení měla skoro až úzkosti a neustálou žízeň. Trošku jsem se bála, že to ani nedočtu a ne proto, že by kniha byla špatná, právě naopak. Je to psáno tak realisticky, že jsem si říkala jestli už to na mě není moc. Zbytek knihy byla docela šílená jízda, nechyběly situace kdy jsem zadržovala dech, kdy jsem obracela stránku a ještě četla poslední řádek na té předešlé. Nadchlo mě jak se postavy vyvíjely, jejích charaktery byly uvěřitelné a Keltona chci za kámoše ( dron bych mu odpustila). Skončilo to až nečekaně rychle, to je možná škoda, ale celkově mě kniha mile překvapila. I přesto, že to není přímo můj oblíbený žánr, tak nemůžu jinak než 5*.

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 3 z 5 hvězdiček Gabriela Häusler registrovaný uživatel

    Skvely namet, pri prvnich strankach az beha mraz po zadech, jak je realisticky vykreslena panika lidi tvari v tvar bezprecedentni situaci. Bylo znat, ze se na knizce podili filmovy scenarista, a pro mne osobne to bylo rusive. Na zaver hodne akce, mozna az zbytecne prilis.

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 3 z 5 hvězdiček Nikol B registrovaný uživatel

    Kniha mě začala bavit až na konci. Musím říct, že jsem myslela, že to bude úplně jiné, ale knihu jinak doporučuji

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 5 z 5 hvězdiček Patrícia Krištofová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    scénar katastrofy ktorá vám minimálne raz v hlave napade. Čo ak dojde/zmizne pitná voda? Skvele vykonštruovaný dej, a popis správania jednotlivcov. Minimálne sa pri čítaní zastavíte a prehodnotíte pominuteľnosť "samozrejmých" vecí. A to stojí za to!

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 4 z 5 hvězdiček Veronika Drdová registrovaný uživatel

    Sucho trvá už delší dobou, jsou vydány omezení a musí se šetřit. Jednoho dne však kohoutky vyschnou úplně, voda neteče...co uděláte? Počkáte pasivně na záchranu nebo se vydáte za poslední kapkou vody? Příběh sleduje cestu několika mladých lidí za vodou. A je to natolik realistické, až je to děsivé. Kniha měla dobrou atmosféru, tíživá situace, ztráta lidskosti, morální dilema, objevení, co v sobě člověk skrývá→ to dobré i to špatné. Líbilo se mi, že jednotlivé kapitoly byly psány z pohledu několika lidí, takže třeba stejnou událost jsme mohli vidět z více úhlů pohledů a poodhalit myšlenky jednotlivých postav. Škoda, že jsme se více nedozvěděli o katastrofě, ke které došlo a proč. Ale jako varování společnosti to bylo zajímavé určitě.

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Jednoho dne ráno se probudíte a neteče voda. Nejdřív si z toho moc neděláte, ale když zjistíte, že je to vážné, na spoustu věcí je již pozdě. Hlavní hrdinka Alyssa se tak vydává s dalšími lidmi na cestu, aby našli vodu. Cesta je to nelehká, plná nebezpečí. Díky tomu budete celou dobu v napětí a budete "hltat" další a další stránky, abyste zjistili, jak to celé vlastně dopadne. Závěr byl na mě dost rychlý, klidně bych přidala ještě alespoň 50 stránek a více bych to rozvedla. Každopádně knížka má opravdu silné téma, protože se to prostě může stát i nám a ani to nemusí tak dlouho trvat. Člověk si uvědomí, jak je voda důležitá a není samozřejmost ji mít. I když je knížka Young adult, určitě doporučuji všem si ji přečíst.

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

  • 5 z 5 hvězdiček Hana Pospíšilová registrovaný uživatel

    Opravdu skvělá kniha! ♥

    Kniha, YOLI, 2019, 9788076178465

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 268 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora