Satan

Kniha ( měkká vazba )

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 9 Kč dárek zdarma v hodnotě 329 Kč

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

4. prosince 1986 se v kolumbijském hlavním městě Bogotě odehrály činy, které dodnes zůstávají záhadou s mnoha otázkami a jen hypotetickými odpověďmi. Veterán vietnamské války Campo Elías Delgado, učitel angličtiny a fanatický obdivovatel románu Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda, zastřelil během onoho dne 32 lidí… Přejít na celý popis

Velikonoční sleva 20 % pro všechny členy Klubu Knihy Dobrovský Za klubovou kartičku od zajíčka slevičku. A rovnou 20 % na celý nákup! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

4. prosince 1986 se v kolumbijském hlavním městě Bogotě odehrály činy, které dodnes zůstávají záhadou s mnoha otázkami a jen hypotetickými odpověďmi. Veterán vietnamské války Campo Elías Delgado, učitel angličtiny a fanatický obdivovatel románu Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda, zastřelil během onoho dne 32 lidí včetně své matky, sousedů v domě a nakonec hostů v noblesní restauraci Pozzetto v centru města, a to bez identifikovatelného, hmatatelného motivu. Této události se chopil úspěšný autor Mario Menodza a na jejím základě rozvinul souběh fiktivních, ale reálnými okolnostmi rámovaných příběhů tří postav — osiřelé dívky Maríe, která se snaží za každou cenu o důstojný život, kněze Ernesta, pochybujícího o smyslu působení v církvi a prožívajícího oddanou lásku k mladé ženě, a malíře Andrése, naopak láskou sužovaného. Společným jmenovatelem těchto dějových linií, zpočátku oddělených a směřujících k tragickému propojení, je všudypřítomný vliv zla, ať už konaného lidmi, nebo vyšší mocí. Mario Mendoza se táže, kolik z doktora Jekylla a z pana Hyda je fatálně přítomno v lidském jedinci a jakých činů, označovaných třebas i jako projev vůle satana, jsme schopni. Přitom neprosazuje odpovědi a nechává čtenáře — pokud je toho v koncentraci katastrofických událostí schopen — o nich přemýšlet. Zvláštní dávku autenticity dodává textu skutečnost, že atentátníka Elíase Delgada autor shodou okolností osobně znal. Mendozův Satan, který se dočkal ocenění kritiky, překladů do mnoha jazyků a filmového zpracování, nyní konečně vychází i česky.

Sdílet 0

Nakladatel
Kristián
Vydání
1
isbn
978-80-88130-14-7
Počet stran
203
datum vydání
6.10.2017
ean
9788088130147
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Radka Uhlířová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    zvláštní kniha, nevím zda by se četla jinak kdyby konec byl začátkem. Čekala jsem úplně něco jiného, ale do finále nebyla až tak zlá. Občas jsem přeskočila odstavec, nebo stránku,protože se příběh zbytečně táhl. Zase na druhou stranu, kolik se toho napsalo o obyčejných,neobyčejných lidech, kteří se stali zbytečně a blbou náhodou osudu obětí šílence.

    Kniha, Kristián, 2017, 9788088130147

  • 4 z 5 hvězdiček Michal Říčka registrovaný uživatel

    Tato kniha se čte sama, ačkoliv někdy příběh pokulhává. Rozdělit informace fiktivní od těch reálných může být pro čtenáře problém, a potřebuje k tomu další literaturu.

    Kniha, Kristián, 2017, 9788088130147

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina registrovaný uživatel

    Kniha, u které se doopravdy bojíte. Moc se mi líbila.

    Kniha, Kristián, 2017, 9788088130147

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda