Potrhaná křídla
Potrhaná křídla - Ruta Sepetysová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

New Orleans padesátých let – zábava, saxofony, intriky i černá ruka mafie. Josie Moraineová přišla do města „velké pohody“ s matkou. S matkou, která jí slibovala panenku, když bude hodná, ale nikdy si na to pak nevzpomněla, s matkou, která byla prostitutkou a milovala drahé šperky, s matkou, která se o ni neuměla a možná ani nechtěla postarat.… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

New Orleans padesátých let – zábava, saxofony, intriky i černá ruka mafie. Josie Moraineová přišla do města „velké pohody“ s matkou. S matkou, která jí slibovala panenku, když bude hodná, ale nikdy si na to pak nevzpomněla, s matkou, která byla prostitutkou a milovala drahé šperky, s matkou, která se o ni neuměla a možná ani nechtěla postarat. Josie se ale dokázala postavit na vlastní nohy a má hlavu plnou snů. Dokáže si je však splnit? Dokáže se vymanit z bahna Čtvrti, které se jí snaží stáhnout dolů? A dokáže se vyrovnat s lidskými slabostmi, zradami a křivdami a poznat, kde je pravda? Od autorky světově uznávaného románu V šedých tónech další kniha, která vás nenechá chladnými, s postavami, které vám budou ožívat před očima. Ruta Sepetysová svou druhou knihou dokázala spisovatelsky vyspět a právem se zařadila mezi významné autory současnosti.

Sdílet 0

Nakladatel
CooBoo
Rozměr
140 x 208 x 32
Vydání
1
jazyk
čeština
Počet stran
296
Původní název
Out Of The Easy
datum vydání
1.05.2014
isbn
978-80-7447-459-0
Vazba
pevná vazba
Původní jazyk
angličtina
datum dotisku
4.12.2020
ean
9788074474590

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 20 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Sara registrovaný uživatel

    Čekala jsem trochu víc, ale i tak se mi příběh líbil. :)

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 4 z 5 hvězdiček Klára Nováková registrovaný uživatel

    Knížka se mi líbila, sice ve mne nezanechala hlubší a dlouhotrvající dojem, jak to mám ráda, ale přesto si zaslouží 4*.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 4 z 5 hvězdiček Monika registrovaný uživatel

    I když jsem od autorky četla lepší díla, tak mě i tahle zasáhla. Byla čtivá a mohu jen doporučit.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 4 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Na knihu jsem se hodně těšila i očekávání bylo velké. Příběh mě od začátku bavil. vtáhl do děje a moc jsem Josii fandila... Byla to pěkná kniha, určitě bych ji doporučila, ale nej... není.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Zábranová registrovaný uživatel

    Úžasná kniha. Autorka píše neuvěřitelně čtivě. Knihu jsem začala číst v sedm večer a skončila v půl druhé ráno. Za mě jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 4 z 5 hvězdiček Lily Pitáková registrovaný uživatel

    Josie Moraineová právě dokončuje střední školu a vysnila si pokračovat dál ve studiích na Univerzitě Sophie Smithové. Jde o prestižní školu, kam není jednoduché se dostat, natož se na ní udržet. Josie navíc pochází z podsvětí New Orleans. Její matka je prostitutka a o svoji dceru se nestará. Vlastního otce ani nezná. Ochrannou ruku nad ní proto drží svérázná bordelmamá Willie, která dobře ví, jak to na světě chodí, a drží Josie a její sny při zemi. Josie je houževnatá a pracovitá, každé ráno uklízí u Willie a během dne pak ještě prodává v knihkupectví se svým kamarádem Patrickem. Tomu také pomáhá v péči o duševně chorého otce. Přes všechny její snahy a píli ji však matčino sobecké chování stahuje zpátky do bahna Čtvrti. Nemluvě o přítomnosti mafie, s níž není dobré se zaplést. V knížce samozřejmě nechybí ani romantická linka - aby toho Josie neměla málo na přemýšlení, nejednou jí zamotá hlavu nepředvídatelné Patrickovo chování, ale i otevřená náklonnost sympatického kamaráda Jesseho. Ruta Sepetys se v této knížce dotýká myšlenek na to, jak moc je pro mladého člověka důležitý vztah s rodiči, jak moc předurčuje jeho budoucnost to, odkud a z jaké vrstvy pochází, a také o tom, zda je možné se ze dna vyšvihnout nahoru a zazářit. Potrhaná křídla se čtou hrozně lehce a rozhodně je můžu doporučit. Byly sice mým prvním setkáním s autorkou, ale určitě se pustím do některé její další knihy. Možná jediné, co mi na příběhu trošku nesedělo, byl konec. Nevadí mi ani tak, co se v něm stalo, ale spíš jakým způsobem se to stalo. Původně jsem možná právě od toho konce čekala víc..

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzana registrovaný uživatel

    Knihu jsem začala číst, protože jsem byla nadšená z její jiné knihy a tak jsem doufala, že bude stejně poutavá. Bohužel mě kniha příliš neoslovila. Příběh byl na můj vkus velmi roztahaný a musela jsem se ke knize vrátit, abych ji dočetla.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

  • 5 z 5 hvězdiček Saturn In registrovaný uživatel

    Potrhaná křídla líčí příběh hrdinky, která se rozhodla, že za každou cenu unikne ze světa, kam ji uvrhla její matka. Je to kniha o boji proti svému sociálnímu postavení v době, kdy s ním bylo těžké bojovat a téměř nemožné ho porazit. Lhalo se, kradlo se, vraždilo se... protože se mohlo. Nebylo radno příliš snít o lepším životě. Ale vy budete hlavní hrdince fandit. Protože je až k nevíře, jak si člověk v takovém prostředí může zachovat svou důstojnost, jak může z někoho, kdo vyrůstal ve špíně být někdo tak čistý.

    Kniha, CooBoo, 2014, 9788074474590

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora