Přidejte své hodnocení knihy
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
Kniha ( pevná vazba )
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize… Přejít na celý popis
Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!
4.9 z 5 21 hodnocení čtenářů
18× 5 hvězdiček 1× 4 hvězdičky 1× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5
4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel
Skvělé recepty
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Kristyna registrovaný uživatel
Knizka je super - navody jsou lehko pochopitelne a snadno realizovatelne a vysledek je vzdy perfektni! Doporucuji i Klenoty klasicke evropske kuchyne ze stejne edice.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Andrea registrovaný uživatel
Nejlepší kuchařka, kterou jsem kdy měla!!!
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Josefin registrovaný uživatel
Naprosto skvělá kuchařka, jedna z nejlepších v mé knihovně. Recepty jsou napsány přehledně a srozumitelně, zvládne je i začátečník. Děkuji pane Vaňku :).
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Markéta Švehlová registrovaný uživatel
Jedna z nejlepších kuchařek, co znám a mám. Je tam detailní popis, spousta věcí nafocena. Podle kuchařek Prakulu se dá opravdu uvařit.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Denisa Hofírková registrovaný uživatel
Skvělá kuchařka s klasickými českými recepty, které jsou snadno pochopitelné i pro začátečníka. Doporučuji :)
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Martin registrovaný uživatel
Tuto kuchařku doporučuji.je skvěla,přehledna.určena pro každeho. recepty jsou dokonale-jak popis,fotografie,rady atd
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Veronika Vasková registrovaný uživatel
Má první kniha od pana Vaňka! Často podle ní vařím a co recept, to lahoda pro chuťové buňky :)
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Bozkobob registrovaný uživatel
Klenot mezi českými kuchařkami. Tu by každý měl mít doma. Gastronomická bible
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel
Tato kuchařka je naprosto perfektní pro někoho kdo se učí vařit. Recepty jsou napsané krok za krokem, takže je zvládne opravdu i začátečník. Líbí se mi, že na konci každého receptu jsou rady a ty fotografie? Paráda.
Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.