Poklady klasické české kuchyně Roman Vaněk

Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk

Poklady klasické české kuchyně

Roman Vaněk

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha ( pevná vazba )

  • Produkt je vyprodaný.

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize… Přejít na celý popis

Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta Tatér z Osvětimi pokračuje - tentokrát očima šestnáctileté Cilky. Více informací

Popis

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!

Sdílet 0

Nakladatel
Pražský kulinářský institut
datum vydání
1.4.2012
isbn
978-80-905048-0-6
ean
9788090504806
Jazyk
čeština
Počet stran
192
Vazba
pevná vazba
Rozměr
218x303mm

Bestseller v knihy Dobrovský

6753. v e-shopu | 7557. minulý týden

13. v Roman Vaněk |

6. v Česká kuchyně |

Hodnocení čtenářů

4.9 z 5 16 hodnocení čtenářů

14× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.9 z 5

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 4 z 5 hvězdiček

    Skvělé recepty

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Knizka je super - navody jsou lehko pochopitelne a snadno realizovatelne a vysledek je vzdy perfektni! Doporucuji i Klenoty klasicke evropske kuchyne ze stejne edice.

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Nejlepší kuchařka, kterou jsem kdy měla!!!

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto skvělá kuchařka, jedna z nejlepších v mé knihovně. Recepty jsou napsány přehledně a srozumitelně, zvládne je i začátečník. Děkuji pane Vaňku :).

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Jedna z nejlepších kuchařek, co znám a mám. Je tam detailní popis, spousta věcí nafocena. Podle kuchařek Prakulu se dá opravdu uvařit.

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Skvělá kuchařka s klasickými českými recepty, které jsou snadno pochopitelné i pro začátečníka. Doporučuji :)

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Tuto kuchařku doporučuji.je skvěla,přehledna.určena pro každeho. recepty jsou dokonale-jak popis,fotografie,rady atd

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Má první kniha od pana Vaňka! Často podle ní vařím a co recept, to lahoda pro chuťové buňky :)

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Tato kuchařka je naprosto perfektní pro někoho kdo se učí vařit. Recepty jsou napsané krok za krokem, takže je zvládne opravdu i začátečník. Líbí se mi, že na konci každého receptu jsou rady a ty fotografie? Paráda.

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

  • 5 z 5 hvězdiček

    Klenot mezi českými kuchařkami. Tu by každý měl mít doma. Gastronomická bible

    Kniha, Pražský kulinářský institut, 2012, 9788090504806

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora