Poklady klasické české kuchyně Vaněk Roman

Poklady klasické české kuchyně - Vaněk Roman

Poklady klasické české kuchyně

Vaněk Roman

Četl(a) jsem
Chci přečíst

Kniha (pevná vazba)

  • Titul v tuto chvíli není skladem.

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize… Přejít na celý popis

Popis

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!

Sdílet 2

Nakladatel
Pražský kulinářský institut
datum vydání
1.4.2012
isbn
978-80-905048-0-6
ean
9788090504806
Jazyk
čeština
Počet stran
192
Vazba
pevná vazba
Rozměr
218x303mm

Bestseller v knihy Dobrovský

4815. v e-shopu | 2377. minulý týden

9. v Roman Vaněk | 7. minulý týden

4. v Česká kuchyně | 2. minulý týden

Hodnocení čtenářů

4.9 z 5 13 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.9 z 5

Nic moc 1 2 3 4 Perfektní 5

  • 4 z 5 hvězdiček

    Skvělé recepty

  • 5 z 5 hvězdiček

    Knizka je super - navody jsou lehko pochopitelne a snadno realizovatelne a vysledek je vzdy perfektni! Doporucuji i Klenoty klasicke evropske kuchyne ze stejne edice.

  • 5 z 5 hvězdiček

    Nejlepší kuchařka, kterou jsem kdy měla!!!

  • 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto skvělá kuchařka, jedna z nejlepších v mé knihovně. Recepty jsou napsány přehledně a srozumitelně, zvládne je i začátečník. Děkuji pane Vaňku :).

  • 5 z 5 hvězdiček

    Tuto kuchařku doporučuji.je skvěla,přehledna.určena pro každeho. recepty jsou dokonale-jak popis,fotografie,rady atd

  • 5 z 5 hvězdiček

    Má první kniha od pana Vaňka! Často podle ní vařím a co recept, to lahoda pro chuťové buňky :)

  • 5 z 5 hvězdiček

    Jedna z nejlepších kuchařek, co znám a mám. Je tam detailní popis, spousta věcí nafocena. Podle kuchařek Prakulu se dá opravdu uvařit.

  • 5 z 5 hvězdiček

    Klenot mezi českými kuchařkami. Tu by každý měl mít doma. Gastronomická bible

  • 5 z 5 hvězdiček

    Tato kuchařka je naprosto perfektní pro někoho kdo se učí vařit. Recepty jsou napsané krok za krokem, takže je zvládne opravdu i začátečník. Líbí se mi, že na konci každého receptu jsou rady a ty fotografie? Paráda.

  • 5 z 5 hvězdiček

    Skvělé recepty, popsané krok za krokem + nějaké malé tipy pro opravdu chutný výsledek. Doporučuji!

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

25 prodejen odběr Zdarma