Zápisník Paperblanks - Cervantes, Letter to the King - Midi linkovaný

Zápisník Paperblanks - Cervantes, Letter to the King - Midi linkovaný - Nedostupné

Zápisník Paperblanks - Cervantes, Letter to the King - Midi linkovaný

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

  • Luxusní zápisník Paperblanks z kolekce Embellished Manuscripts.
  • Originální design inspirovaný světovými vzory a uměleckými díly.
  • Hedvábná záložka pro nalezení správné strany.
  • Sešívaná vazba.
  • Zadní kapsa pro poznámky.
  • Zesílené listy, kterými neprosvítá inkoust.
  • Zavírání pomocí bočního překlápěcího klipu s magnetem.
  • Velikost midi - 130 x 180 mm.
  • 144 stran.
  • Linkovaný.

Unikátní kolekce Embellished Manuscripts je inspirovaná nejznámějšími tvůrčími osobnostmi a snaží se vylíčit práci největších myslitelů, spisovatelů a umělců všech dob. Tyto reprodukce úryvků z původních rukopisů, dopisů, kreseb, partitur a náčrtků poskytují náhled do tvůrčích procesů postav jako je Shakespeare, Chopin, Wilde, Rembrandt, Freud, Rodin, Twain, Dickens, Frida, Poe, Fitzgerald, Van Gogh, Schiller, Goethe, Brontë, Balzac, Darwin, Rousseau, Mozart, Beethoven či Byron.

Nebojujte s větrnými mlýny

  • Originální dílo: ručně psaný dopis od Cervantese
  • Éra: počátek 16. století
  • Region: Španělsko

Miguel de Cervantes y Saavedra (1547 - 1616) je obecně považován za největšího spisovatele ve španělském jazyce a je obdivován jako jeden z nejvýznamnějších světových romanopisců. Jeho nejznámější román Don Quijote byl přeložen do více než 140 jazyků a dialektů, což z něj činí po Bibli nejpřeloženější knihou na světě.

Cervantes, který se narodil ve Španělsku, byl v roce 1569 nucen odejít do exilu a přesídlil do Říma, kde pracoval jako komorní asistent katolického kardinála. Zde se obklopil renesančním uměním, architekturou a poezií - všemi vlivy, které můžeme vidět v jeho pozdější tvorbě. V Římě nastoupil jako voják do španělského námořnictva a pokračoval ve svých povinnostech, dokud nebyl v roce 1575  zajat piráty Barbary. Po pěti letech v zajetí byl za výkupné propuštěn a vrátil se ke své rodině v Madridu.

Není pochyb o tom, že Cervantesovy vlastní zážitky jej při psaní románu Důmyslný rytíř don Quijote de la Mancha, zkráceně Don Quijote, velmi inspirovala. Dvoudílný román vypráví o dobrodružstvích šlechtice Alonsa Quijota, který po přečtení příliš mnoha rytířských románků ztrácí zdravý rozum a zavazuje se oživit ve své zemi pocit rytířství. Román dává původní význam pojmu "quixotic" - hledání Dona Quijota je možná nereálné a nepraktické, ale obdivuhodně idealistické.

Dobrodružství ve skutečnosti pro Dona Quijota s koncem příběhu neskončilo. Cervantes, možná dychtivý vyhnout se překážkám ve vydávání svého velkéhé díla, napsal králi a požádal ho o svolení ke zveřejnění. Přesto byl tento proces pro Cervantese stejně těžkou zkouškou, jako psaní původního díla. Don Quijote, část I., vyšel v Evropě knihkupcem Franciscem de Roblesem počátkem roku 1605, přičemž 400 výtisků prvního vydání bylo odesláno do Ameriky v naději, že bude zajištěna vydavatelská smlouva v Novém světě. Výlet přežilo jen málo knih, protože mnoho z lodí bylo potopeno nedaleko Havany a ostatní se dostaly do rukou pirátů, kteří vydávali vlastní odvozená vydání, aniž by platili autorské honoráře Cervantesovi.

Klasika západní literatury Don Quijote je považována za první moderní román a pro mnohé platí za největší beletristické dílo, které kdy bylo napsáno. Cervantesův vliv byl pro obyvatele Španělska a španělsky hovořící lidi po celém světě tak velký, že samotný jazyk se často nazývá "la lengue de Cervantes". Mnoho - ne-li všechny - původních rukopisů bylo ztraceno, proto je nám ctí, že můžeme vzorek rukopisu z dopisu adresovanému samotnému králi sdílet na této vazbě z kolekce Embellished Manusripts.

V. Castro: Rebel Moon: Zrozená z ohně Epická vesmírná opera z pera spisovatelky V. Castro, jejíž knihy byly dvakrát nominovány na cenu Brama Stokera. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda