Desky Paperblanks - Celebrating Charlie Chaplin, A4

Desky Paperblanks - Celebrating Charlie Chaplin, A4

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

  • Luxusní složka na papíry Paperblanks z kolekce Celebrating Charlie Chaplin.
  • Originální design inspirovaný světovými vzory a uměleckými díly.
  • Pojme až 40 listů papírů velikosti A4.
  • Magnetické zavírání se třemi páry magnetů pro bezpečné upevnění.
  • Boční textilie pro snadné rozšíření složky.
  • Vnitřní podšívka vyrobená z uměleckého papíru.
  • 100% recyklované desky.
  • Dekorativní potištěný krycí papír.

Oslavujeme Charlieho Chaplina

  • Originální dílo: rukopis projevu Charlieho Chaplina k filmu Velký diktátor
  • Éra: pozdní 30. léta
  • Region: Kalifornie, Spojené státy americké

Sir Charles Spencer Chaplin (1889 - 1977) byl anglický herec, filmař a skladatel, který se stal mezinárodní ikonou. Chaplinova kariéra trvala více než 75 let, od jeho raných dob po hudebních sálech, přes jeho vzestup a pád ve 20. a 50. letech, až po jeho emocionální návrat v pozdějším životě.

Chaplinova finanční nezávislost mu umožnila věnovat se svému umění. Stal se známým pro své psaní, režii, produkci, střih, skládání a hlavní role ve většině svých filmů. Spoluzaložil společnost United Artist, která umožnila jemu a svým spoluzakladatelům svobodu v distribuci svých filmů, a dokonce si vybudoval vlastní studia, díky kterým získal úplnou kontrolu nad svou vlastní vizí. The Kid (1921), jeho první celovečerní film, byl jedním z prvních hollywoodských filmů, které v sobě spojily komedii s dramatem.

V průběhu své kariéry se Chaplin stále více zabýval socioekonomickými problémy, které odrážel i ve své práci. Znepokojen mezinárodním vzestupem militaristického nacionalismu ve 30. letech 20. století se rozhodl vytvořit film, který umožní lidem se smát i těm nejnebezpečnějším politickým vůdcům. Velký diktátor, vydaný v roce 1940, satirizoval Adolfa Hitlera a zdůraznil podobnost Chaplinova knírku s fašistickým vůdcem. Poslední projev z toho filmu se stal inspirací pro tuto vazbu kolekce Celebrating Charlie Chaplin. Film byl nesmírně populární mezi kritiky i diváky; závěrečných pět minut, během nichž Chaplin přímo a vášnivě prosí diváky, aby zvolili mír a demokracii před válkou a fašismem, vyvolalo velkou polemiku.

Čtyřicátá léta znamenala pro Chaplina období úpadku, protože se v Hollywoodu jako údajný komunistický sympatizant dostal na černou listinu, a v roce 1952 se přestěhoval do Švýcarska. Jeho povolení k opětovnému vstupu do USA bylo zrušeno. Další dvě desetiletí strávil redigováním a skórováním některých svých raných filmů, psal svou autobiografii a pracoval na nových projektech. Chaplinova houževnatost ho neopustila ani při zhoršujícím se zdraví, přestože utrpěl řadu drobných úrazů, a pokračoval v psaní a skládání. Svět si ho nakonec znovu všiml a v roce 1972 Akademie filmových umění a věd nabídla Chaplinovi olivovou ratolest v podobě čestného Oskara. Chaplin přijal gesto Ameriky jako "snahu o nápravu" a naposledy se vrátil do Spojených států, kde si vysloužil 12minutový potlesk vestoje a získal čestnou cenu Akademie. V roce 1977 zemřel doma ve Švýcarsku v pokojném spánku.

Ačkoliv se Chaplin proslavil v éře němého filmu, je to jeho jedinečný umělecký hlas a vášeň, co upevnilo jeho odkaz jako jedné z nejdůležitějcíh postav v historii filmu. Umělci a interpreti jako Marcel Marceau, Raj Kapoor a Walt Disney často Chaplina citovali a jeho filmy dodnes baví a jsou studovány po celém světě. Navzdory své pověsti grotesky se v mnoha jeho nejznámějších dílech objevuje skutečný lidský patos a sociální komentáře.

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda