Ovoce poznání
Ovoce poznání - Liv Strömquistová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Žádná jiná část lidského těla nevzbuzuje po staletí tolik vášní jako to, čemu se říká „ženský pohlavní orgán“. Co to vlastně je? A proč máme právě k němu tak extrémně problematický, vyhraněný, láskyplný i nenávistný vztah? Švédská autorka dráždivých komiksů Liv Strömquistová přivádí na scénu ženy doby kamenné, staré Řeky, Sigmunda Freuda,… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Žádná jiná část lidského těla nevzbuzuje po staletí tolik vášní jako to, čemu se říká „ženský pohlavní orgán“. Co to vlastně je? A proč máme právě k němu tak extrémně problematický, vyhraněný, láskyplný i nenávistný vztah?

Švédská autorka dráždivých komiksů Liv Strömquistová přivádí na scénu ženy doby kamenné, staré Řeky, Sigmunda Freuda, Šípkovou Růženku, vynálezce kukuřičných lupínků, hinduistické bohyně, rappery, zdravovědné příručky i Kateřinu Janouchovou a vytváří ve svém naučném komiksu impozantní portrét orgánu, který malíř Gustave Coubert nazval Původem světa. Z této jediné učebnice biologie, kterou si skutečně musíte přečíst, se dozvíte nejen o tajemství ženského orgasmu a menstruačních mýtech, ale třeba také to, proč si Marie Bonapartová nechala operativně upravit klitoris nebo proč je na měděné destičce, kterou lidstvo vyslalo do vesmíru, ženské přirození cenzurováno.

Sdílet 0

Nakladatel
Paseka
Rozměr
173 x 235 x 15
datum dotisku
11.05.2018
ean
9788074329074
Počet stran
144
Vydání
1
jazyk
čeština
Vazba
pevná vazba
datum vydání
9.05.2018
isbn
978-80-7432-907-4

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 2 z 5 hvězdiček Zuzka-Knižníček registrovaný uživatel

    V poslední době se snažím četbu klasických knížek hodně prokládat čtením komiksů a často jsem velmi spokojená, až nadšená, což rozhodně nemůžu říct o tomto komiksu. Nezaujal mě ani graficky, ani obsahově. Komiks je chvíli černobílý, chvíli tříbarevný, chvíli plně barevný, hodně druhů písma, velikostí, chvíli obrázky, do toho jakoby fotky, atd., prostě takový chaos a směs všeho. Námět komiksu byl zajímavý - ženský pohlavní orgán - co je to, kde je, jak se k němu chováme a spoustu dalších zajímavostí, které bohužel v tomto zpracovaní úplně zanikly, alespoň z mého úhlu pohledu. Za mě k přečtení nedoporučuji.

    Kniha, Paseka, 2018, 9788074329074

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Strýčková registrovaný uživatel

    Všude se píše, že ženám je težké porozumět, a tak tady je skvělá kniha o tom, jak se v průběhu staletími o to (většinou) muži pokoušeli. A né vždycky (častokrát vůbec) porozuměli. Jako nejpěknější pasáž mi přišla ta se soškami odhalující vulvy. Ilustrace mi přišli pěkné a knihu bych doporučila... snad každému!

    Kniha, Paseka, 2018, 9788074329074

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda