Neapol, Capri a pobřeží Amalfi

Neapol, Capri a pobřeží Amalfi - kolektiv autorů, Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Neapol připomíná divadlo. Její budovy jsou rozesety po svazích kopců jako lóže obklopující jeviště. I přes místní sociální problémy je to neuvěřitelně krásné a živé město. Hluk, chaos a rozpadající se oblasti nelze přehlédnout, protiváhou každého zchátralého bytového domu je však nějaký velkolepý barokní kostel či starověká… Přejít na celý popis

Mona Kasten: Křehké srdce Jsou si tak blízcí, a přesto jako by je dělil celý svět. Emotivní milostný příběh Mony Kasten pokračuje! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Neapol připomíná divadlo. Její budovy jsou rozesety po svazích kopců jako lóže obklopující jeviště. I přes místní sociální problémy je to neuvěřitelně krásné a živé město. Hluk, chaos a rozpadající se oblasti nelze přehlédnout, protiváhou každého zchátralého bytového domu je však nějaký velkolepý barokní kostel či starověká památka. Místní jídlo, zvláště pak pizza, je nepřekonatelné. Největším lákadlem je však pouliční divadlo, jehož aktéry jsou sami obyvatelé města. Stačí jen splynout s davem ve starobylých uličkách a vstřebávat vše, co vidíte, slyšíte a cítíte. Až budete syti, můžete uniknout na nedaleké ostrovy nebo do některého z hotelových resortů na pobřeží.

Jednou z velkých výhod Kampánie je koncentrace různorodých lákadel – umění, historie, kouzelné krajiny a volnočasových aktivit na relativně malém prostoru. Nemusíte se rozhodovat, zda si prohlédnout Sorrento nebo Pompeje nebo zda povečeřet pod otevřeným nebem v neapolském přístavu. Když budete chtít, stihnete to všechno za jediný den – i když cestovatelé většinou rychle podlehnou pozvolnějšímu tempu poznávání jižní Itálie, zvláště pak v létě, kdy bývá vzduch rozpálený skoro stejně jako slavná místní sopka. Chcete-li si rychle prohlédnout co nejvíc pamětihodností, je vhodné navštívit oblast v zimě nebo začátkem jara.

Samotné město je pozoruhodným živoucím muzeem. Objevování jeho pokladů je dobrodružstvím, které vás od slavné zátoky zavede rušnými ulicemi plnými aut a úzkými uličkami, do nichž se přelévá hlučný rodinný život, až vysoko nad město. Připravte se na pěší přesuny, protože ať už se vydáte do staré Neapole, starších Pompejí, nebo do ještě staršího Paesta, nejlépe si jedinečnou atmosféru těchto míst vychutnáte, pokud si je projdete pěšky. Náš průvodce vám rád usnadní objevování těch nejzajímavějších míst a nabídne i praktické rady, které se na cestách mohou hodit.

Přehled turistických lákadel v Neapoli: chrámy, muzea, pozůstatky starověkých měst i resorty na pobřeží.
Zavítejte na operu do Teatro di San Carlo a poznejte tajemnou krásu Modré jeskyně.
Nahlédněte do historie v Pompejích či Herculaneu a ochutnejte pizzu, která se zde zrodila
Praktické rady: kde se ubytovat, najíst a jak cestovat.

Sdílet 0

Nakladatel
Lingea
Rozměr
86 x 144 x 13
jazyk
čeština
Počet stran
144
Vydání
1
isbn
978-80-7508-357-9
Vazba
měkká vazba
datum vydání
3.04.2018
ean
9788075083579

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda