Marie Terezie E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Marie Terezie. Silná a zajímavá žena, které nebylo nic lidského cizí.  Jediná žena na českém trůnu, jedna z nejvýznamnějších osobností XVIII. století, ale i matka šestnácti dětí a milující manželka. Jaká vlastně byla? Tvrdá, vypočítavá, bezcitná panovnice, která nechala za sebe bojovat a umírat statisíce vojáků, nebo chápající a milující… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Marie Terezie. Silná a zajímavá žena, které nebylo nic lidského cizí.  Jediná žena na českém trůnu, jedna z nejvýznamnějších osobností XVIII. století, ale i matka šestnácti dětí a milující manželka.

Jaká vlastně byla? Tvrdá, vypočítavá, bezcitná panovnice, která nechala za sebe bojovat a umírat statisíce vojáků, nebo chápající a milující manželka a matka? 

Náš příběh začíná v prvních dnech její vlády, provede vás složitou dobou, kdy Marie Terezie žila, jejími starostmi, radostmi, poznáte její záliby i vrtochy, setkáte se s řadou významných osobností, mimo jiné s Josephem Haydnem, jenž na její počet složil dodnes hranou 48. symfonii zvanou Maria Theresia.  Snad v knize najdete i odpověď na otázku, proč je nám i přes propast více než dvou století Marie Terezie tak blízká.

 

O autorovi

Josef Bernard Prokop se narodil a studoval v Praze (varhany, klavír, hudební věda). Po krátké pedagogické praxi zakotvil roku 1992 v Českém rozhlase, kde je redaktorem a moderátorem. Kromě toho je také autorem více než dvou stovek rozhlasových pořadů, spoluautorem televizních pořadů (s režisérem A. Moskalykem) a autorem dvou divadelních her. Aktivně koncertuje na varhany, a to nejenom v Čechách, ale ve většině zemí Evropy. Je aktivní i v muzikologické práci, mj. je zakladatelem a předsedou České společnosti Jana Ladislava Dusíka. Vychovává mladé klavíristy v ZUŠ Jana Zacha v Čelákovicích.

Josef Prokop je autorem lucemburské pentalogie Tajný deník, Císař a císařovna, Císař a synové, Václav IV., Zikmund, románu Sámo, velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara. Všechny

historické romány vyšly i jako audioknihy. Od své oblíbené historie si na chvíli odskočil do současnosti v krimisérii o zvědavé a šaramatní baronce Grimmové.

Sdílet 0

Nakladatel
Fortuna Libri
jazyk
čeština
Počet stran
496
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Markéta Michalová registrovaný uživatel

    Knihou jsem byla nadšena. Výborně, poutavě napsaná. Velmi zajímavá. Přečetla jsem ji jedním dechem.

    Kniha, Fortuna Libri, 2018, 9788075461728

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 199 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora