Lunapark E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Berlín, konec května 1934. Nadšení z Hitlerovy vlády opadá, jednotky SA nabývají na moci a začínají se chovat nepředvídatelně. Mnoho lidí se obává, že je hnědé košile napadnou či dokonce bezdůvodně zajmou. A právě proto vzbudí značný rozruch zpráva o vraždě příslušníka SA, jehož mrtvola je nalezena pod železničním mostem a na zdi nad ním se skví… Přejít na celý popis

Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo Spalující napětí, nelítostní draci a jejich jezdci! Romantická fantasy, která uchvátila svět, je konečně tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Berlín, konec května 1934. Nadšení z Hitlerovy vlády opadá, jednotky SA nabývají na moci a začínají se chovat nepředvídatelně. Mnoho lidí se obává, že je hnědé košile napadnou či dokonce bezdůvodně zajmou. A právě proto vzbudí značný rozruch zpráva o vraždě příslušníka SA, jehož mrtvola je nalezena pod železničním mostem a na zdi nad ním se skví komunistické heslo.
Na místě činu se komisař Gereon Rath setkává s bývalým kolegou Reinholdem Grafem, který nyní pracuje u Tajné státní policie. Zatímco Graf považuje případ za politicky motivovanou vraždu, Rathovy teorie se ubírají docela jiným směrem. Kriminální komisař totiž odhalí spojení mezi zavražděným SA-mannem a proslulým zločineckým spolkem.
V průběhu vyšetřování se politická situace stále více vyhrocuje a tlak na komisaře Ratha roste. Nakonec se detektiv ocitá v sevření mezi hnědými košilemi a berlínským podsvětím: zatímco se SA zmocní jeho ženy, on sám dostává jasný úkol – vraždu na objednávku.

Sdílet 0

série
Gereon Rath 6. díl z 8
Další ze série
4. Spis Vaterland
5. První padlí
6. Lunapark
7. Marlow
8. Olympia
kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány » Historické detektivky
Témata
Berlín
Nakladatel
Moba
jazyk
čeština
Počet stran
616
datum vydání
1.01.2020

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Ladislav Ježek registrovaný uživatel

    Další parádní knížka od Kutschera. Už se těším na další.

    Kniha, Moba, 2020, 9788024391748

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh z Berlína z roku 1934. U železničního mostu se nachází mrtvola příslušníka SA, na první pohled vražda s politickým podtextem. Vyšetřování se ujímá komisař Gereon Rath, který se na místě potká s bývalým kolegou Grafem. Ten však nyní pracuje u Tajné státní policie. V průběhu vyšetřování se vyhrocuje politická situace v Německu a detektiv se ocitá v sevření berlínského podsvětí a jeho ženy se navíc ujímá SA. Již šestý díl ze série s komisařem Gereonem Rathem, která je natolik oblíbená, že se po světě prodalo již více než milion výtisků a byl podle ní natočen úspěšný a řadou cen ověnčený seriál Babylon Berlin. V knize nesledujeme pouze tento vyšetřovaný případ, ale hlavu nám zamotá i Rathova manželka Charly, která se snaží pomáhat ostatním tak, až se sama dostane do nebezpečí. Velice napínavý, spletitý a detailně propracovaný detektivní příběh, díky kterému se okamžitě ocitnete v Německu ve třicátých letech. Dozvíte se zde spoustu faktu i zajímavostí z politické situace té doby, kdy se nacisté snaží odstranit poslední komunisty a Hitler upevňuje svoji moc. Přečtete si o reálných postavách a politicích. Zároveň však nahlédnete do života běžných lidí. Kniha má více jak šest set stran, i přesto je hodně čtivá, stránky Vám mizí před očima. Sem tam bych o něco zkrátila, kdy se mi zdálo, že se opakovaně dozvídám stejné informace. Ale posledních cca sto stran je tak napínavých, že knihu určitě neodložíte z ruky, dokud ji nedočtete. Toto je moje první setkání s Gereonem Rathem, nečetla jsem ani předchozí knihy ze série, ani jsem neviděla seriál. I tak však musím říci, že se jedná o skvělé detektivní dílo. Taktéž mi vyhovuje, že nemusím znát předchozí díly a i přesto se mi kniha dobře četla a vše dávalo smysl. Určitě doporučuji všem, kdo má rád detektivní příběhy, kdo se zajímá o historii, hlavně Německa. Kdo má rád opravdu silné knížky (myšleno počtem stran) a série k tomu, tak bude rozhodně nadšen.

    Kniha, Moba, 2020, 9788024391748

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora