Letec E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Nový román od autora bestselleru Laurus, jenž získal ceny Big Book a Jasná Poljana a byl finalistou Russian Booker. Podle časopisů Forbes a Meduzy nejočekávanější ruský román roku 2016. Obrázek na přebalu je od kultovního umělce Michaila Shemyakina, který byl vytvořen speciálně pro tuto knihu. Evgenij Vodolazkin, spisovatel a učenec. Autor… Přejít na celý popis

Puzzlemánie Máte rádi puzzle? DINO teď přináší PUZZLEMÁNII se slevou 50 % online i v prodejnách Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Nový román od autora bestselleru Laurus, jenž získal ceny Big Book a Jasná Poljana a byl finalistou Russian Booker. Podle časopisů Forbes a Meduzy nejočekávanější ruský román roku 2016. Obrázek na přebalu je od kultovního umělce Michaila Shemyakina, který byl vytvořen speciálně pro tuto knihu. Evgenij Vodolazkin, spisovatel a učenec. Autor bestselleru Laurus a jemné historické fikce Solovjov a Larionov. V Rusku je nazýván „ruským Umbertem Ecem" a v Americe, po vydání Laurusu v angličtině - „ruským Marquézem." Jeho knihy byly přeloženy do mnoha jazyků. Hrdinou nového románu Letec je člověk, o němž se dá říci, že je tabula rasa: jednoho dne se probudí na nemocničním lůžku a jediné, co ví, je fakt, že nic neví – ani jméno ani kým je nebo kde byl. Doufá, že historii svého života obnoví tím, že si začne nahrávat kusé vzpomínky, které se mu začínají zobrazovat: St. Petersburg na počátku dvacátého století, dětství na předměstí v Siverskom a Aluště, vysoká škola, první lásky, revoluce z roku 1917, láska k letectví, Solovki... Ale jaktože si vybavuje přesné detaily každodenního života, fráze, vůně a zvuky tak dávné doby, když se píše rok 1999?

Sdílet 0

Nakladatel
Edice Knihy Omega
jazyk
čeština
Počet stran
416
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Vždycky jsem byl fanda ruské /sovětské/ literatury a scifi. Už od první přečtené knihy. Jefremov a jeho "7 podivuhodných příběhů" - to bylo někdy okolo roku 1960. Pak na nás edice Saturn chrlila jednu ruskou scifi za druhou.....když k tomu přidám pár knih od ruských velikánů, bylo o čtení ruské literatury postaráno...... Jenže bylo....a potom nebylo . Rusáci celkem zmizli z knižních pultů /tedy to, co by mne zajímalo/....až se objevil román "Osamoceni 12" od: Arsen Revazov ....hodnocení mívá tak středně tonážní.....jenže tohle je kniha pro fajnšmekry. A to už nemluvím, když se na pultech objevil V.O.Pelevin a jeho Svatá kniha vlkodlaka /pelevin je mázák mystifikátorů, hlavní hrdinka A Čůri je pěkně vyčůraná, Alexander - vlkodlak je pravá ruská свинья z KGB -- inteligentní kniha, výtečná .... Jevgenij Vodolazkin .....neznal jsem. Laurus je kniha, které já nečtu .....tahle historie staré Rusi jde mimo mne.... Jenže Letec zaujal.....co napsat knize, abych neprozradil vo co go, proč si pamatuje a potom dlouhé roky nic ...musím mlčet, kniha by ztratila podstatnou část chuti ke čtení....když si přečtu komentář na DK, tak bych dotyčnému nakopal za... Inteligentní kniha.....ruští autoři se vrací z předměstí na centrální náměstí .....zase umí pobavit ...........

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907075

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel

    Čtenář si na začátku také připadá jako tabula rasa. Postupně ale zjišťuje další a další informace a kolo se otáčí čím dál rychleji. Jednu hvězdičku dávám dolů kvůli ne zrovna originálnímu námětu a také za konec knihy.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907075

  • 5 z 5 hvězdiček Pavel registrovaný uživatel

    Dostal jsem se do velmi prekerni situace protoze toto neni me prvni hodnoceni a protoze jsem uz 5 hvezdicek dal - uprime z toho pohledu jsme mimo stupnici a tato kniha si zaslouzi 10*. Ano kdyz jsem ji zacal cist trosku me to rozhodilo -prvni ma reakce - 400 stran, a timto rozvlacnym stylem... to bude zklamani... to bude "jirasek". OMYL. Je to patrne nejlepsi kniha kterou jsem za posledni 10 let cetl. Je to obrovske prekvapeni. Nechci si hrat na proroka ale rekl bych ze deti mych deti tu knihu nebo autora budou mit ve skolnich osnovach. Styl vypraveni mi sice zezacatku prisle dost "ujety" v takovem rozsaahu ale je v tom urcita genialita a bez tohoto zpusoby vypraveni by se ten pribeh takto snad ani nedal prezentovat. Hloubka myslenek je zarazejici. Vypraveni obsahuje nekolik zdanlivych dejovych zvratu ale pozorneho ctenare by zadny zarazit nemel protoze ten pribeh plyne zcela logicky a zcela logicky tento vyvoj ma, ackoli se musim priznat ze posledni zvrat v pribehu me take prekvapil ale soucasne v tom momentu mi dosla hloubka celeho pribehu a taky rada drobnych epizod zapadla do celkove mozaiky. Jsou tam neskutecne myslenky a mysleni hlavniho hrdiny mi je velmi blizke zpusobem vnimani sveta. Presto ze to se jedna o cloveka z pocatku 20stoleti a ja jsem clovekem konce 20stoleti, a presto ze se pohybuje v ruskem prostredi jeho zpusob mysleni a vnimani mi je zcela srozumitelny a souznim s nim. Rozhodne to neni nudny pribeh a rozhodne bych nerekl ze ta kniha je zbytecne "rozvlacna". Poslednich 100stran jsem precetl na jeden zatah. Nikdy jsem zadnou knihu neprecetl 2x ale tuto si urcite prectu znova. Je to neopakovatelny zazitek. A jeste bych doplnil ze si myslim ze tuto knihu nebude nikdy mozne verohodne zfilmovat a doufam ze se o to ani nikdo nepokusi.

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907075

  • 4 z 5 hvězdiček VT registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Hezká knížka, trochu psychologická, trochu historická, ruská literatura, člověk je zvědavý a čeká, co z toho všeho vlastně bude... První polovina se mi líbila více, pak se to začalo podivně zvrtávat. Zda dobře nebo ne, už nechám na čtenáři :-)

    Kniha, Edice Knihy Omega, 2018, 9788073907075

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda