0.0 z 5 hvězdiček
pevná vazba294 Kč
Běžně 329 Kč
Kniha ( pevná vazba )
Autorka se jako milovnice retra rozhodla ohlédnout do minulosti a podívat se, jak vařily slavné herecké legendy a další osobnosti, co jim nejvíc chutnalo a jaké potraviny a lahůdky byly „in“ od dvacátých do devadesátých let minulého století. Jako bonus pak nabízí příběhy legendárních kuchařů, lahůdkářů a cukrářů a ve své době vyhledávaných podniků… Přejít na celý popis
Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací
Autorka se jako milovnice retra rozhodla ohlédnout do minulosti a podívat se, jak vařily slavné herecké legendy a další osobnosti, co jim nejvíc chutnalo a jaké potraviny a lahůdky byly „in“ od dvacátých do devadesátých let minulého století. Jako bonus pak nabízí příběhy legendárních kuchařů, lahůdkářů a cukrářů a ve své době vyhledávaných podniků. Tak vám přejeme dobrou chuť a hezké počtení! Kniha obsahuje tři rovnoměrné části. Tou první je poutavý průvodce českou gastronomií dvacátého století – pod vedením Marie Dobromily Rettigové, Marie Sandtnerové, Viléma Brabce či Jaroslava Sapíka. Druhou jsou autentické příběhy 30 známých českých herců a hereček z každé dekády, doplněné jejich osobním receptem. Najdete zde recepty např. Vlasty Buriana, Hugo Haase, Jana Wericha a dalších A třetím motivem, jsou osudy nejvýznamnějších kuchařů, lahůdkářů a cukrářů a jejich podniků. Pozveme vás na chlebíček k Paukrtovi, na čínskou kuchyni do vyhlášené restaurace ve Vodičkově ulici či na čokoládu k Myšákovi. Kniha je vypravena dárkovým způsobem, ilustruje ji mnoho fotografií, dobových reklam a dalších obrazových materiálů
0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.