Král železný, král zlatý
Král železný, král zlatý - Ludmila Vaňková Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Tetralogii Lev a růže zasadila autorka Ludmila Vaňková do dramatické doby vývoje českého státu ve 13. století, historický děj je lyrizován milostnými příběhy a důrazem na intimní pocity hlavních postav.Děj první knihy Král železný, král zlatý se odehrává za vlády Přemysla Otakara II.Vše začíná jeho narozením, kdy jeho otec přichází o jedno oko.… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Tetralogii Lev a růže zasadila autorka Ludmila Vaňková do dramatické doby vývoje českého státu ve 13. století, historický děj je lyrizován milostnými příběhy a důrazem na intimní pocity hlavních postav.Děj první knihy Král železný, král zlatý se odehrává za vlády Přemysla Otakara II.Vše začíná jeho narozením, kdy jeho otec přichází o jedno oko. Hlavní děj začíná po smrti Přemyslova bratra Vladislava, kdy se za dva roky ujímá Otakar vlády. Jeho moc roste, nechává zbořit všechny neohlášené hrady v jeho panství, nastoluje pořádek a mír. Při dobývání hradů v Rakousku nabídne ruku jejich majitelce, šlechtičně v pokročilém věku, která nemůže mít děti, v domnění, že ho odmítne. Markéta Babenberská však přijímá jeho ruku. Přemysl se však zamiluje do dívky z jejího fraucimoru, se kterou má později i děti, které Markéta vychovává jako své vlastní. Římský papež však neuzná dědičné právo jejich nejstaršího syna Mikuláše na český trůn. Přemysl je nucen rozvést se s Markétou a bere si za manželku Kunhutu Uherskou, vnučku uherského krále Bély, se kterým neustále bojuje. V této době rozpoutává ve Štýrsku vzpouru Vladislavova manželka, vdova Gertruda. Její snaha o rozpad české koruny se však nezdaří, vzpoura je potlačena.Mezitím u královo orlíků vyrůstá mladý šlechtic Záviš z Falkštejna, jenž zachrání v boji králi dvakrát život a po čase se stává královniným rytířem. Přemysl vyjíždí do boje proti novému uherskému králi Štěpánovi a poráží ho. Měl by být mír. Otakarova moc roste. Jeho dvůr je ohromě bohatý a jeho vojsko takřka neporazitelné, takže dostane přízvisko KRÁL ŽELEZNÝ, KRÁL ZLATÝ! Kvůli Kunhutě se pohádá se svým oblíbencem Závišem z Falkštejna. Do jeho srdce nyní vstupuje nový oblíbenec - Oldřich z Drnoholce. Kniha končí narozením Přemyslavova syna Václava II.

Sdílet 0

Nakladatel
Šulc a Švarc
Rozměr
135 x 205 x 20
isbn
978-80-7244-304-8
Počet stran
432
datum vydání
1.08.2011
ean
9788072443048
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček Bozkobob Martin Vaněk registrovaný uživatel

    Lidsky a srozumitelně popsané začátky historie rodu Přemyslovců, kdy manželství málokdy mívalo něco společného s láskou.

    Kniha, Šulc a Švarc, 2011, 9788072443048

  • 1 z 5 hvězdiček Linda L. registrovaný uživatel

    V knížce na mě bylo až moc romantiky. Uvítala bych kdyby byly více popsané bitvy.

    Kniha, Šulc a Švarc, 2011, 9788072443048

  • 5 z 5 hvězdiček Dagmar L. registrovaný uživatel

    Od paní Vaňkové jsem přečetla téměř všechny knihy, mám moc ráda styl jejího vyprávění. Toto je jedna z knih, která má místo v mé knihovně.

    Kniha, Šulc a Švarc, 2011, 9788072443048

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora