Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.9 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 3 z 5 hvězdiček Šárka Fofoňková registrovaný uživatel

    Tato kniha měla pro mě všeho přespříliš. Zbytečně vysoký počet stran, rozvleklý a na mě až příliš komplikovaný děj, obrovské množství postav, ve kterém jsem se postupem času začala ztrácet. Zkrátka jsem tentokrát neměla štěstí při výběru, příběh mě nenadchl. Na druhou stranu obdivuji autorku, že dokázala rozjet tolik dějových linek a neztratit se v nich. Na konci do sebe vše perfektně zapadlo. Ovšem co se týče vykreslení postav, tam mě Katerzyna Bonda moc neoslovila. Postavy jsou plytké, v podstatě neosobní, žádnou jsme z psychologického pohledu nijak zvlášť detailně nepoznali. Jak jsem již zmínila, děj byl na mě velmi překombinovaný, mnoho zápletek. Ale to je čistě můj subjektivní pocit. Někdo může být naopak spokojený s tím, že se příběh rozhodně nevyvíjí přímočaře, ale neustále se odklání do různých rovin. Myslím, že by knize snížení počtu stran přidalo na svižnosti. Ale zase je pravda, že pro tolik zápletek a tedy nutného následného objasnění, by nižší počet asi nestačil. Dle mého názoru tedy kniha určitě nebude pro každého, ale své čtenáře si najde. Co mi ještě moc nesedělo a chtěla bych to zmínit, je neobvyklý font písma. Vůbec mě zdobné háčky nad písmeny nenadchly, naopak, zpočátku mě to při četbě spíš rušilo. Myslím, že v tomto případě není nad klasiku. Moc se mi ale líbí obálka knihy, ta se opravdu povedla. A co mi hodně vadí, jsou chyby v textu. Komu bych Dívku o půlnoci doporučila? Určitě milovníkům detektivních příběhů, které se odehrávají v prostředí mafie, korupce, drog a násilí. Někomu, kdo si libuje v pomalejším a stále se zaplétajícím ději. Kdo má rád svižný příběh, tak tady asi trošku narazí.

    Kniha, Jota, 2016, 9788075650047

  • 3 z 5 hvězdiček Yetta registrovaný uživatel

    Začátek příběhu se odehrává v roce 1993, kdy se dočteme o záhadné smrti sourozenců. O dvacet let později se do Polska vrací se svou dcerou forenzní lékařka Saša Zaluská, která má za sebou pohnutou minulost, a která touží jen po jednom, aby se mohla věnovat své dceři. Začíná se rozbíhat kolotoč machinací, vydírání, korupce, špinavých poldů a mafiánů. Smyčka se utahuje a Saša hledá cestu ven z této špíny. Pokud se pustíte do čtení tohoto románu, doporučuji si vzít tužku a papír, v knize vystupuje velké množství postav, ve kterých se budete hodně rychle ztrácet.

    Kniha, Jota, 2016, 9788075650047

  • 3 z 5 hvězdiček Zuzka registrovaný uživatel

    Čtení této knihy jsem dlouho odkládala. Měla jsem k ní jistou nedůvěru a i po přečtení mi zůstaly smíšené pocity. Je to hodně propracovaná detektivka, rozsáhlá a čtenář v ní najde opravdu všechno - mafii, náboženský fanatismus, zkorumpované policisty i příjemnou hl. hrdinku psycholožku Sašu. Snad by knize prospěl menší počet stran, konec se vlekl a mě přestával bavit. Myslím, že kniha se bude líbit náročnějšímu čtenáři detektivek.

    Kniha, Jota, 2016, 9788075650047

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Oborná registrovaný uživatel

    Četla se pěkně od začátku do konce.

    Kniha, Jota, 2016, 9788075650047