• Věra Škodová Věra Škodová

    Rod země a krve představuje výborný fantasy román s chytlavým dějem a zajímavými postavami. Jeho předností je skvěle zvládnutá světotvorba i love-hate vztah mezi hlavními hrdiny. Bryce, byť také trpí na syndrom jedinečnosti, je poměrně líbivá a velmi se podobá standardům dalších hrdinek Maasové. Někdy až příliš, ale kdo by jí to při tom všem, co se v knize děje, neodpustil? Celkově vzato, před sebou máme obstojného následníka našich oblíbených sérií a pokud má ještě co zlepšovat, je téměř jisté, že se tak stane v příštích dílech.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 220 hodnocení čtenářů

188× 5 hvězdiček 21× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel

    Uz dlouho me tak nic nechytlo jako tato kniha. Precteno doslova jednim dechem.

    Kniha, CooBoo, 2020, 9788076610804

  • 5 z 5 hvězdiček Iva Švehlová registrovaný uživatel

    Zhrozila jsem se při pohledu na ty stránky ale za mě sem to četla 3 dny a jediným dechem,brekem i smíchem.. Super!

    Kniha, CooBoo, 2020, 9788076610804

  • 5 z 5 hvězdiček Messie Uživatel aplikace KDčko

    Tuhle autorku miluju a četla jsem do ní snad vše, co vyšlo. Teda až na půlměsíční město. Měla jsem ho doma už tři roky, ale poprvé, když jsem se do něj před lety chtěla začíst, bylo to asi v blbé době a vůbec mě nebavil. Zkusila jsem to znovu před několika dny a zhltla celý příběh, ani se mi nechtělo od knihy odcházet. Čtenář si musí zvyknout na nový svět, spoustu postav a ze začátku se v té hierarchii asi i ztratí. Ale je to akční, hlavní postavy jsou úžasné a romantická linka naprosto bezva. K tomu je potřeba vyřešit záhadu a vraždy a je to bezva fantasy romanťárna. ❤️

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Romana registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Sakra tohle byla jízda.. Nahoru, dolů, vlevo, vpravo a zase ostře zpět.. Osobně když dočtu nějakou knihu, můžu vzít do ruky další a jedu dál, ale po téhle si musím dát chvilku pauzu, protože to byl fakt masakr.. Hned na začátku ukápla slza (jako fakt je musela všechny zabít, to vážně?) - nahoru-dolů.. Prostředek byl doleva-doprava, že se člověk zamotal a fakt netušil jak to dopadne.. A konec, zase nahoru-dolů a zase ukápla slza - Lele, opětovně shledání s Danikou, rozloučení se smečku a Connorem.. Jo, už aby byl další díl :-)

    Kniha, CooBoo, 2020, 9788076610804

  • 5 z 5 hvězdiček AS registrovaný uživatel

    The House of Earth and Blood Sarah J. Maas Honestly, I had no idea where to start with this review. Going into this book, I was able to avoid all the spoilers, so I had no idea what to expect beyond the annotation. But now I can say that I didn’t see this coming. I loved that we got to see what happened before the death of Bryce’s friends because the following events made much more sense. Reading about the trauma that she had to endure and also seeing the aftermath of that incident was incredible. It made it that more real. However, I didn’t like either one of the main characters. The personas they were putting on were so annoying, and we didn’t get to see their real selves until after half of the book. I guess seeing the actual character made me like the second half much more. What surprised me was the fact that I enjoyed “playing detectives”. I usually am not a big fan of murder mysteries and investigative drama, but I liked how the author portrayed it. The world-building was magnificent. It was a nice change to read urban fantasy, which is not what Maas usually writes but, to be honest, I kinda saw it coming. At first, I wanted to give this only four stars, but the end left me mind-blown, and for that, I added the last star. Overall it had a slower start, but the ending made up for it. I can only recommend this book.

    Kniha, CooBoo, 2020, 9788076610804

  • 3 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Kdo neví co číst rozhodně doporučuju. Je to napínavé a plné zvratů, tak jako ostatní knížky od Sarah J. Mass. Miluju

    Kniha, CooBoo, 2020, 9788076610804

  • 5 z 5 hvězdiček Anička registrovaný uživatel

    Naprostá dokonalost. Nemám jedinou výtku. Postavy jsou velmi sympatické. Okamžitě jsem si je zamilovala. Knížka mě rozesmála i rozbrečela. Opravdu špičkový kousek.

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Václava Havlíková registrovaný uživatel

    Naprosto dechberouci kniha od me nejoblibenejsi autorky. Nikdo uz ji asi nikdy neprekona v psani nadhernych fantasy pribehu. Jeji knihy miluju, jesnotlive postavy... jak ty dobre, tak ty špatné..

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika Československá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Svižné, poutavé čtení. Kniha je spíše pro 18+

    E-kniha, CooBoo, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Iveta NAVRKALOVÁ registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Geniální jako všechny knihy od autorkytrosku mi trvalo než jsem se dostala do děje ale pak bozi ❤️

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 2 z 5 hvězdiček Ronii Uživatel aplikace KDčko

    Knížky od Sarah J. Mass jsou mé oblíbené. Ale tato mě vůbec ale vůbec nebavila. Asi v půlce jsem přestala číst. Přišlo mi to hodně utahané. Půlka knížky přečtena a já se nudila. Ještě ji zkusím určitě dat šanci ale napoprvé mě vůbec nenadchla.

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Petra Soldátová registrovaný uživatel

    Začátek knihy mě moc nebavil. Chvíli už jsem přemýšlela,že knihu odložím. Nakonec jsem vydržela a jsem za to ráda. Nakonec mě příběh Bryce a Hunta tak vtáhnul, že jsem knihu přečetla za dva večery. Moc se mi líbil příběh Bryce, která vypadala jako dívka, která nemá žádnou moc a nikdy nic nedokáže. Až na konci se čtenář dozví, že se celou dobu mýlil... Už se nemůžu dočkat až začnu číst druhý díl.

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Simona Kazdová registrovaný uživatel

    Perfektní Fantazy kdo má rád skřítky elfy a podobný svět je to skvěle propracovaný příběh. Sarah J. Maas prostě umí !!

    E-kniha, CooBoo, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Aduna 00 registrovaný uživatel

    Sarah. J. Maas to prostě umí. Naprosto boží, doporučuji všem!

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Dana Petrůvová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprostá bomba moc mě bavila a těším se na další díl 😉👍

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Pavlína Langová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    🌙“𝑻𝒉𝒓𝒐𝒖𝒈𝒉 𝒍𝒐𝒗𝒆, 𝒂𝒍𝒍 𝒊𝒔 𝒑𝒐𝒔𝒔𝒊𝒃𝒍𝒆.” Přiznám se, že do této série se mi úplně nechtělo. Asi jsem měla trošku obavy z toho moderního pojetí. Díky bohu, že jsem se nechala touhle skoro 800 s. bichlí zlákat! Svět SJM, kde hrdinové chodí do práce, na rande, dávají si pizzu, píšou emaily, ale zároveň mají magické schopnosti? Totálně mě vcucnul. Byl svým způsobem tak odlišný a já si ho zamilovala, stejně jako tu obálku🫶 Při čtení knihy jsem se smála, uronila slzu a občas koukala jak péro z gauče 🙈 Připravte se na to, že děj knihy ubíhá opravdu pomalu. Až teda na posledních 200 stran. Autorka nás hodně seznamuje s novým světem a jeho fungováním. A že to teda má zase perfektně propracované. Bylo tam tolik informací, že jsem si musela psát poznámky, než jsem si v tom udělala přehled. Jakmile se však příběh konečně rozjede, je to rozhodně fičák. A tu jízdu, kterou nám autorka připravila na závěr, jsem si neskutečně užívala. Hned v začátku knihy sice naše hlavní hrdinka – poloviční víla Bryce - ztratí své přátele, ale hlavní děj tímto teprve začíná. Na scénu přichází padlý anděl Hunt, aby společně s Bryce odhalili skutečného viníka smrti jejich přátel. Každý přitom z počátku sleduje své vlastní cíle. Postupně se však začínají sbližovat a přicházet všemu na kloub. Romance vznikající mezi Bryce a Huntem je opravdu pozvolná, autorka si se čtenářem v tomhle ohledu opravdu pohrává. SJM v této knize krásně ukázala důležitost, sílu a hodnotu přátelství. Pokud jste knihu četli, taky mi sami dáte za pravdu, že Bryce by tolik věcí bez lásky a podpory svých přátel, sama nedokázala.

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta Gierczynski registrovaný uživatel

    Na tuhle knihu jsem si už strašně dlouho brousila nehty a jakmile dorazila domů, bylo jasné, že všechny jiné nepřečtené knihy půjdou do pozadí. A upřímně? Tak moc mne kniha pohltila, že jsem pomalu zapomněla vlastní jméno a popřela existenci celýho našeho světa. Byla neskutečná. Perfektní! Postavy měly hloubku, pádné důvody ke svému chování.. svět je tak propracovaný prostě 🥹 Nebudu kecat.. usmívala jsem se, smála se, byla jsem v šoku, brečela. Hltala jsem každé slovo! A když se zdálo, že je vše kurňa růžové.. přišel nečekaný kopanec a já.. "COŽE?!" 😳 Do toho anděl Hunt, Bryce, vlčice Danika.. a vílák Ruhn Danaan 🥹❤️ Nedokážu najít jedinou chybu a vlastně ani nechci, protože, sakra, dala jsem cca 790 stran za 6 dní, což podle mne mluví za vše! Takže jestli váháte, neváhejte! Tahle kniha je pro mne na špici ❤️

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček J. B. registrovaný uživatel

    Hodnecení: 4,6/5* Pokud vás láká tato knižní série, tak jako první doporučuji přečíst S. J. Maas předešlou sérii jíž je ACOTAR. V těchto dvou sériích pak budete shledávat mnoho spojitostí, které čtenářský zážitek umocňují a zároveň se série vzájemně doplňují (víc neprozradím abych nic nespoilerovala), však pokud si to přečtete, tak pochopíte na co narážím. Co se knihy týče, je to dost charakteristické pro tvorbu S. J. Maas, má hezky a nápaditě vykreslený svět, stejně jako dobře vykonstruovanou společnost a její hierarchii, jak je u autorky zvykem, politika v knihách vás nemine, ale hezky do děje zapadá. Jediná věc, která mi narušovala čtení bylo to, že se v knize pořád přeskakuje mezi postavami a jejich příběhy, zároveň to ale knihu do jisté míry činí poutavější. Děj samotný je velmi poutavý, jedná se o vyřešení určité záhady, která ve výsledku má mnohem větší přesah, než se prvně myslelo, zároveň na povrh vysvítají nové podrobnosti, takže se děj nemá šanci zastavit, stejně jako vy při čtení, když chcete zjistit CO SE TEDA VLASTNĚ STALO?! I přes to, že zprvu nevypadá zápletka nijak složitě, tak není "okatá" a já musím říct, že jsem do poslední chvíle nevěděla, kdo je viníkem. Jak jsem zmínila výše, kniha je velmi charakteristická pro autorčinu tvorbu, takže posledních 100 stránek je klasicky velmi poutavých, odhalí se zvrat, přijde plot twist, vyřeší se to, zase se něco pokazí....no prostě jízda, jak jsou její čtenáři zvyklí. Rod Země a Krve mě mile překvapil a užívala jsem si tu jízdu, nicméně pokud si člověk nepřečte další díl nebo si o tom něco nezjistí, tak mu může přijít nudné a repetitivní, jak se v ACOTARu a této sérii dost věcí opakuje nebo si jsou až moc podobné - mně osobně to zprvu odrazovalo a říkala jsem si, že očividně to jsou věci, co má autorka prostě jen ráda a nechce je upravovat, když to fungovalo minule, bude to fungovat i teď, ale pak jsem zjistila, že to má jiné opodstatnění, ale o tom si povíme v dalších dílech. A na závěr postavy? Nemám co vytknout - postavy mají mozek, charakter, podle kterého i jednají, není tam snad jediná postava, která by měla "plochý" charakter. Pokud ale S. J. Maas znáte, tak víte, že postavy i svět má vždy geniálně dopodrobna prokreslený, vše dává smysl a postavy jsou velmi lidské a nikdy nejsou jen černé nebo bílé. Pokud tedy hledáte knihu, kde se hlavní děj točí kolem dívky, která se o to neprosila, je velmi drzá, nemá ráda "alfablbce", jak je sama nazývá, je samý průšvih a točí se kolem ní jedna velká záhada, kterou musí vyřešit společně s nepříjemným a velmi zapšklým mužem (typický morally grey character), tak doporučuji. P.S. Tento díl je spíš slow romance a nic moc spicy v něm nečekejte (kromě slov a snad posledních pár kapitol).

    E-kniha, CooBoo, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Soňa Dlhopolčeková registrovaný uživatel

    Táto kniha je úžasná, ako aj celá séria. Na druhýkrát dokonca lepšia než na prvý. ♥️ Keď som ju čítala prvýkrát, bola som zo začiatku zmätená z komplikovaného world-buildingu a skoro som to vzdala. Našťastie som vydržala a kniha sa stala jednou z mojich top z celého Maasverse. Na rozdiel od Maasovej iných sérií sa jedná o urban fantasy a teda sa odohráva v modernom svete, kde sa kombinuje technológia s mágiou. Milujem Bryce a Hunta, sú pre seba dokonalí, ale ešte viac milujem Ruhna, ktorý si ukradne pre seba každú scénu, kde sa objaví 🥰 Bryce je hrdinka, akú v knihách máme radi - nebojácna, loajálna, obetavá, smartass s ironickým zmyslom pre humor, čo si nenechá skákať po hlave od nikoho. Hunt je viac uzavretý a má na to dobré dôvody. Spolu sú perfektní. Záverečných 200 strán ma totálne rozložilo a dohnalo k slzám 😭 Je to najepickejšie knižné finále, aké som čítala. Dostane vás do kolien znovu a znovu, jedna emocionálna rana za druhou, budete sa smiať a plakať naraz.. Je to napísané strašne kinematograficky, máte pocit, že sledujete filmové plátno🔥. A keď už si myslíte, že je už koniec, tak 2-stranový epilóg vás nechá so spadnutou sánkou 🤯 Viac mojich recenzií môžete nájsť na www.instagram.com/sonkad

    Kniha, CooBoo, 2022, 9788076614789

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Z. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Nemám slov... Naprosto dokonalé! Maasová je královnou fantasy. Tohle je jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.

    E-kniha, CooBoo, 2020,