• Lucie Dvořáková Lucie Dvořáková

    Autorka se nebojí nechat své postavy plakat, trpět, selhávat a umírat. A tím je dělá skutečné, uvěřitelné a poskytuje čtenáři možnost se do nich vcítit, napojit se na jejich emoce a vžít se do příběhu. A nejen postavy jsou uvěřitelné, celý svět a systém magie jsou promyšlené a fungují logicky, činy mají své odezvy, kouzla mají svou cenu. Obzvlášť jsem si oblíbila Auréliin způsob myšlení, její odhodlání a vnitřní sílu.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 18 hodnocení čtenářů

11× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Rebel Maggie Uživatel aplikace KDčko

    Kniha mne chytla do svých čtecích spárů hned od první strany. Příběh je dynamický a velmi dobře čitelný. Nenašla jsem žádné hluché místo a v příběhu se dostalo i na mé slzy. Smith píše velmi čitelně a nebojí se zápletek a umrtí, spousty umrtích. Magie se zde vykupuje krví, za každé kouzlo musíš něco obětovat. Tato myšlenka se mi líbí, přece jen nikdy nic nedostáváme jen tak. Magické číslo tři je zde obsažené ve všem. A libilo se mi i zakomponování tří ženských archetypů - panny, matky a stareny. Postavy jsou sympatické. Hlavní hrdinka mi občas přišla trošku "pomalejší", některé skutečnosti byli po pár indiciích jasné, no Aurelii to trvalo téměř do konce než na to přišla. :) Velmi ráda si přečtu i další díly této třídílné série.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025345382

  • 3 z 5 hvězdiček Eva Šerejchová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Je to dobrá kniha, určitě čtivá a zajímavá. Chytlavý příběh a sympatická hlavní hrdinka knihu posílily. Co mi bohužel vadilo, bylo to, že jsem občas měla pocit jako bych četla knihu o čarodějkách pro 13ti leté puberťačky. Nebyla to zlá kniha, ale pokud za sebou máte víc fantasy o magii, tahle knížka vás ničím nepřekvapí. Opakují se náměty z jiných knih takže originalitou tenhle příběh nepřekypuje. Celkově hezká kniha ale nic z čeho bych si měla sednout na zadek.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025345382

  • 5 z 5 hvězdiček Martina registrovaný uživatel

    Kniha se čte úplně sama. Určitě mnohokráte doporučuji, pro milovníky fantasy a magie naprosto šité na míru.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025345382

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška registrovaný uživatel

    Tato knížka mě velice mile překvapila, přebal je krásný a příběh je ještě lepší. Je čtivá, příběh je originální a přečtete ji jedním dechem. Skvělá fantasy knížka.

    Kniha, Fragment, 2020, 9788025345382