Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.4 z 5 8 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Alžběta Pávková registrovaný uživatel

    Pokud se zajímáte o téma druhé světové války a hlavně atentátu na Heydricha, neměla by vás kniha minout. Jde o kombinaci fakt a fikce a funguje to perfektně. Má krátké kapitoly a moc dobře se čte. Zároveň je doplněna i fotografiemi. Pokud se chcete dozvědět více o této děsivé době, kniha vám to umožní velmi přijatelným způsobem. Moc dobré.

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh Jozefa Gabčíka, Anny Malinové a její dcery Alenky. Poznáváme jejich životy a připomeneme si důležitý okamžik naší historie – atentát na Heydricha, u kterého byl právě Jozef Gabčík. Dozvíme se jaký byl Jozef, kdo vůbec byla Anna Malinová, která mu pomáhala. A co připravil osud její dceři Alence, která musela vyrůstat sama, bez rodičů. Po přečtení autorčiny knihy Mengeleho děvče, která byla naprosto skvělá, byla tato kniha jasná volba a opět jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Obdivuji, kolik práce si musela autorka dát, než sesbírala veškeré důležité informace, aby dokázala sepsat takto ucelený příběh. Čtení to rozhodně není jednoduché, ale hlavně drsné. Tím, že je to podle skutečných událostí, a při čtení si uvědomíte, že se to takhle skutečně dělo, běhá Vám mráz po zádech. Navíc v dnešní situaci, kdy zuří válka blízko našich hranic a ti lidé se tam musí cítit úplně stejně, je to opravdu moc smutné čtení. Knížka je velice dobře napsána, jasně, přehledně, čtivě. Nenásilně je tu zkombinovaná literatura faktu a beletrie. V některých knihách mě tato kombinace ruší, tady mně to skvěle pasovalo. V knize najdete i fotografie a různé dokumenty. Díky knize Dva proti říši, kterou jsem četla docela nedávno, mám ještě v živé paměti spoustu informací ohledně atentátu. Mohla jsem si tak propojit určitě situace a při čtení jsem byla ráda, že už o tématu něco vím. Možná však díky tomu mi kniha přišla trošku zdlouhavější. Ale to jen někdy, protože většinu času byla hlavně napínavá a velmi zajímavá a dozvěděla jsem se tu další nové informace. Pro všechny, kdo máte rádi příběhy z druhé světové války, Vám tuto knihu mohu jen a jen doporučit. 4,5*/5*

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292

  • 4 z 5 hvězdiček Magda Mazáková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Pekna kniha. Dej kombinuje fakta a fikci, prrsto mi to vubec nevadi a pekne se to cetlo. Zajimave jsou i fotografie.

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292

  • 5 z 5 hvězdiček mmcb registrovaný uživatel

    Nádherná, čtivá kniha. Pokud se zajímáte o druhou světovou válku, tato kniha vás zaujme, i když by vám mohlo vadit, že ne vše je dle skutečnosti. Všemi deseti tuto knihu doporučuji!

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292

  • 3 z 5 hvězdiček Bohumila Grégrová registrovaný uživatel

    Dá se to číst, i když skutečnost byla jiná.

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292

  • 4 z 5 hvězdiček Denisa registrovaný uživatel

    Diky teto knizce si muze ctenar zive predstavit, jak vazna byla situace v Cechach za druhe svetove valky kolem atentatu na Heidrycha.Jak se lide citili, riskovali a nevedeli na jake strane se drzet, komu verit. Jestli obetovat svou rodinu na ukor nasi vlasti. Jsem rada ze jsem si ji precetla a vzpomela si na hrdinske ciny, ktere se tu i v nejhorsich dobach odvazili Cesi udelat.Jen mi vadilo, ze autorka psala pocity za ostatni, aniz vedela jestli to tak bylo nebo ne. Ctvrtina knihy je vymyslena.

    Kniha, Ikar, 2019, 9788024939292