5.0 z 5 hvězdiček
pevná vazba402 Kč
Běžně 449 Kč
Kniha ( pevná vazba )
580 Kč s DPH
Běžně 648 Kč
Nápověda
Jsme transparentní
Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních… Přejít na celý popis
Kdo se rád bojí, nesmí si nechat ujít knížky Darcy Coates. První tři díly její hororové série Strašidelné domy nyní vycházejí v limitované edici s až děsivě krásnou ořízkou! Více informací
Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová. Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem. Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.
4.6 z 5 5 hodnocení čtenářů
3× 5 hvězdiček 2× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
5 z 5 hvězdiček Nikola Turečková registrovaný uživatel
Naprosto originální kuchařka. Polovina knihy je věnována francouzským receptům, které stojí za vyzkoušení a druhá polovina je věnována teorii vaření. Skrývá v sobě mnoho užitečných a praktických rad a kuchařku můžete svým způsobem brát jako učebnici. Je moc dobře zpracovaná a vyprávění není únavné, takže si knihu můžete klidně číst před spaním.
Kniha, Jota, 2014, 9788074624414
5 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel
Po mém příjezdu z Francie jsem si nutně chtěla něčím oživit vzpomínky na tuto krásnou zemi - a nejlepší věc, co jsem udělala bylo, že jsem si koupila tuto kuchařku a uvařila si vlastní FRancii doma!
Kniha, Jota, 2014, 9788074624414
4 z 5 hvězdiček kačí registrovaný uživatel
Knížka podle níž byl natočen i poutavý film, plná skvělé inspirace a informací z Francouzské kuchyně.
Kniha, Jota, 2014, 9788074624414
4 z 5 hvězdiček Lubomira Godulova registrovaný uživatel Zakoupil produkt
Není to jen kuchařka.
Kniha, Jota, 2014, 9788074624414
5 z 5 hvězdiček Mudr Pavel Weiss registrovaný uživatel
čtu ji pomalu ,...je to gurmánský zážitek
Kniha, Jota, 2014, 9788074624414
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.